Der er få ure i verden med lige så ikonisk status som Casio G-Shock, og det på trods af, at modellen kun har 35 år på bagen. Men god kvalitet vinder hver evig eneste gang, og det skal selvfølgelig markeres, så Casio fejrer G-Shocks 35 års fødselsdag med fire fede specialmodeller. Her tager vi et kig på de nye Limited Edition ure og dykker dybere ned i, hvorfor G-Shock er blevet et af verdens mest populære stykker tilbehør til den moderne mands arm.

Casio fejrer G-Shocks 35 års fødselsdag med fire fede specialmodeller

(TIL VENSTRE) G-Shock Mudmaster GWG-1000-1a1er sort med detaljer til 7.598 kr. (TIL HØJRE) G-Shock Mudmaster GG-1000-1AER sort med guld logo til 3.148 kr.

På billedet ovenover ser du de to runde Limited Edition modeller fra Mudmaster-serien, der er produceret i anledning af fødselsdagen. Her er der pillet ved detaljer i designet for at give lidt ekstra lir til ur-kenderne, for selvom alle de klassiske dyder, der gør G-Shock så specielt, selvfølgelig er til stede, så er det altid fedt med unikke detaljer.

Casio fejrer G-Shocks 35 års fødselsdag med fire fede specialmodeller

(TIL VENSTRE) G-Shock GMW-B5000TFG-9ER – den første i klassisk form i gulddouble (limiteret udgave) til 6.298 kr. (TIL HØJRE) G-shock GMW-B5000D-1ER – den første nogensinde i klassisk form i hel stål til 5.498 kr.

Ovenover ser du specialversionerne af de første modeller fra introduktionen i 1983, hvor stål-varianten først kom på markedet efterfulgt af en guld-udgave. Ja, designet startede firkantet og ikke rundt. Det første runde G-Shock blev sendt på markedet i 1989.

G-Shock Mudmaster GWG-1000-1aer – 7.798 kr.

DERFOR ER CASIO G-SHOCK SÅ SPECIELLE URE

Når du tænker på et ur, der kan holde til mange tæsk, dukker G-Shock automatisk op i bevidstheden. Og det er ikke tilfældigt. Hele hemmeligheden ligger i det snedige design. Casio kalder det selv for Triple G Resist, og det dækker over en unik modstandsdygtighed overfor hårde stød, vibrationer og centrifugalkrafter ved at opbygge urkassen med et hult design, hvor urværkets dele er ophængt på en nærmest svævende sammensætning og dermed er adskildt fra ydre påvirkninger. I praksis betyder det, at du kan banke, ryste, kaste og generelt være et svin uden at påføre nogen som helst skade på uret. Din krop går nok i stykker først. Så hjælper det selvfølgelig også, at urene er belagt med stål eller hård plastik på ydersiden, der er så godt skruet sammen, at vandtætheden er garanteret helt ned til 200 meter under havets overflade.

Resultatet er et ur, der er stort set umuligt at ødelægge, og derfor sidder der også et G-Shock på armen af alt fra soldater til ekstremsportsudøvere og alt midtimellem, for holdbarheden er krydret med et eksternt design, der signalerer ren råstyrke. Her er det selvfølgelig også et plus, at du bliver fodret med funktioner som GPS, Barometer, kompas, højdemåler, termometer og meget, meget mere. Hvis du er fanget i vildmarken, er det her et vigtigt værktøj til overlevelse.

Casio fejrer G-Shocks 35 års fødselsdag med fire fede specialmodeller

G-Shock Mudmaster GG-1000GB-1aer – 2.300 kr.

DEN HOPPENDE GUMMIBOLD

Selve historien bag urenes tilblivelse begynder med en hoppende gummibold tilbage i starten af 1980’erne. Japanske Kikuo lbe, der var designchef for Casio, oprettede et projekt for at virkeliggøre sin drøm om et ur, der ikke kunne gå i stykker. Som han selv siger:

“I 1981 tabte jeg mit ur, og det gik i stykker. Jeg blev meget ked af det, for det var et ur, jeg havde fået af min far. Derfor besluttede jeg, at jeg havde brug for et ur, som ikke kunne gå i stykker.”

Det er en meget tør japansk udmelding, men ikke desto mindre, så havde manden jo fuldstændigt ret. En lang række materialer blev testet, og der var de strengeste krav til stødabsorbering i den første prototype. Men Ibe var stadig ikke helt tilfreds, fordi selv de stærkeste metaller ikke beskyttede urets indvendige digitale funktioner i tilstrækkelig grad mod stød og andre ydre påvirkninger. Og så er vi fremme ved gummibolden. En dag stod Kikuo Ibe og betragtede nogle børn, der legede i parken – her observerede han, at en hoppende gummibold var fuldstændig upåvirket af de slag, bolden fik. Denne opdagelse førte til, at Ibes team gik i gang  med at designe et ur med et hult design, hvor urværkets dele var ophængt på en svævende facon.

Den lange og vanskelige testfase tog næsten to år at fuldføre. Men efter gentagne optimeringer af urkassen og værket i over 200 prototyper, som teamet arbejdede sig gennem, kom det første stødsikre G-Shock til salg i 1983. Revolutionerende idéer som hult urkasse-design, all-round beskyttelse og indpakning af vigtige dele blev hjørnestenene i G-Shock urets råstyrke og var medvirkende til at nå frem til det endelige stødsikre design. Tillykke Kikuo Ibe. Det lykkedes dig at lave et ur, som ikke går i stykker.

Casio fejrer G-Shocks 35 års fødselsdag med fire fede specialmodeller

G-Shock Mudmaster GG-1000-1a3er – 3.148 kr.


Se andre seje sager om: , , , ,