Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Der er virkelig mulighed for at skille sig ud fra mængden med et fedt ur på armen, for der er bare ikke noget større statussymbol for verdensmanden.

Her kan selvsamme verdensmand forkæle sig selv med rent blær i form af Carl F. Bucherer Heritage BiCompax Hometown Edition, der siden introduktionen i 2018 har indlemmet skylinen fra 16 berømte storbyer på bagsiden af de specielle ure – og nu er der såmænd kommet en 17. udgave med København.

Ja tak, det er da ret sejt, og her i artiklen kigger vi nærmere på specialversionen, der kun bliver produceret i 88 eksemplarer.

SE MERE HOS CARL F. BUCHERER

Carl F. Bucherers Heritage Home Town Edition

Specialdesignet luksus

Carl F. Bucherer har sine rødder solidt plantet i de stolte schweiziske traditioner indenfor urmageri, og det skinner tydeligt igennem i Heritage BiCompax Hometown Edition.

Selve fundamentet er et Carl F. Bucherer Manero med en 41 mm. urkasse af rustfrit stål og et automatisk CFB Cal. 1972 urværk med en gangreserve på 42 timer, der kan nydes gennem safirglasset på bagsiden.

Det er også netop her, at vi finder det specielle københavnske islæt.

Safirglasset har nemlig fået indgraveret københavns karakteristiske skyline, der inkluderer Rådhustårnet, Marmorkirken tårnet i zoologisk have, Vor Frelsers Kirke, og Dragespiret på Børsen. Det ser virkelig lækkert ud, og du finder desuden “Copenhagen” på bagsiden af urkassen for at slå det hele fast.

På urets forside finder du en grøn urskive, og så er der selve betegnelsen BiCompax, som er en direkte reference til urets funktioner.

Det er nemlig et kronometer med en stopursfunktion og tachymeter, der for eksempel kan måle en bils hastighed på en given strækning. Desuden er uret udstyret med en årskalender, så du kun skal justere datoen tre gange i løbet af fire år. Det er rigtigt, det er de tre år, det ikke er skudår.

Nå, men hvad koster det, og hvor kan jeg få fingrene i det?

Jamen, lad os dog slutte artiklen med de praktiske detaljer. Carl F. Bucherer Heritage BiCompax Hometown Edition Copenhagen lander i Danmark i løbet af november i Bucherers butik i Illum og i Klarlunds to forretninger i Østergade og Axel Towers.

Ja, de tre steder ligger selvfølgelig alle i København.

SE MERE HOS CARL F. BUCHERER

Carl F. Bucherers Heritage Home Town Edition


Se andre seje sager om: