Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Da Carl F. Bucherer startede sin egen urvirksomhed tilbage i 1888 drømte han muligvis stort, men han havde nok ikke forestillet sig, hvor gigantisk det egentlig ville blive.

I dag er Bucherer nemlig verdens største forhandler af ure med speciale i deres egne modeller og et væld af eksklusive brands, mens de også laver specialmodeller af ure fra disse brands.

Det kalder de Bucherer BLUE, og de har netop lanceret en specialudgave af det i forvejen lækre Longines Spirit Chronograph.

Her i artiklen kigger vi nærmere på Bucherer BLUE Longines Spirit Chronograph.

Bucherer BLUE Longines Spirit Chronograph

Klassisk luft under vingerne

Longines har altid haft solide rødder i luftfarten. Det var således deres ure, der sad på armene af luftens helte som Howard Hughes i 1938, da han fløj rundt om Jorden og prydede Elinor Smith i 1931, da hun som blot 16-årig blev verdens yngste certificerede pilot.

Det er denne arv, der er indkapslet i Longines Spirit Chronograph, der blev lanceret i 2020, og som Bucherer BLUE nu forfiner med deres specialversion.

Det betyder, at du får et ur bygget på tradition, stolthed og kvalitet. Uret består af en urkasse på 42 millimeter af rustfrit stål med stærkt safirglas til at beskytte mod et hårdt liv, og det er vandtæt ned til 100 meter under havets overflade.

Okay, så langt kommer du jo næppe ned, men du rammer jo heller ikke 350 km/t på landevejen i din Ferrari.

Så er der selvfølgelig det automatiske Caliber 688 urværk med kronograf og en gangreserve på 72 timer. Det vigtigste element i et ur er jo tidtagningen, og her er der helt styr på tiden.

Bucherer BLUE Longines Spirit Chronograph

De blå detaljer gør hele forskellen

Ja, Bucherer BLUE er ikke bare et tilfældigt navn. Deres specialmodeller tilfører nemlig et blåt strejf til i forvejen skarpe ure, og det er lige præcis sådanne detaljer, der får helheden til at se mere elegant og raffineret ud, så det gør en kæmpe forskel.

Bucherer BLUE Longines Spirit Chronograph er derfor holdt enkelt med en sort urskive, mørkegrå urkasse og ditto rem, som så er forfinet med de blå detaljer. Det gælder på visere og cirklen på urskiven, mens bagsiden selvfølgelig har fået en indgravering med Bucherer BLUE.

Resultatet skiller sig markant ud fra et standard Longines Spirit Chronograph ved at være mere afdæmpet og stilrent.

Det er sådan noget, der hvisker velstand på din arm i stedet for at råbe. Oser af autentisk arv og signalerer god stil.

Bucherer BLUE Longines Spirit Chronograph

Se andre seje sager om: