Det nytter ikke noget, at du har et fedt ur, hvis det ikke kan holde til de forhold, du udsætter det for. Og hvis du er den aktive mand, skal dit isenkram til armen også kunne klare de tæsk, der følger med det hårde liv, så vi har udvalgt 8 skarpe ure til udendørsmanden, der både kaster sej stil og hårde egenskaber på armen.

Dem ser du billeder af herunder, hvor vi også lige opridser egenskaberne i de enkelte ure.

8 skarpe ure til udendørsmanden

Bulova Precisionist til 6.895 kroner.

Bulova Precisionist

Tilbage i 1885 præsenterede amerikanske Joseph Bulova sit første ur, og siden er traditionerne om godt håndværk bare forfinet. Det ser du med al sin tydelighed i Bulova Precisionist. Her får du en stor urkasse på 46,5 mm. af sort carbon med brudsikkert mineralglas, og det analoge ur har chronografer og datovisning, mens vandtætheden er ned til 300 meter under havets overflade.

8 skarpe ure til udendørsmanden

Swiss Military Bermuda til 1.500 kroner.

Swiss Military Bermuda

I Swiss Militarys Navy-kollektion finder du det yderst kapable, men alligevel prisvenlige, Bermuda-ur. Det byder på quartz-urværk med en urkasse på 47 mm. beskyttet af mineralglas, og det er vandtæt ned til 100 meter. Der er ikke så mange dikkedarer i designet, for det behøver der slet ikke være. Det er enkelt og råt.

8 skarpe ure til udendørsmanden

Oris Rega GMT Limited Edition til 19.300 kroner.

Oris Rega GMT Limited Edition

Her skal du have en del penge opad lommen, for Oris Rega GMT Limited Edition er det dyreste ur på listen. Men det er også et blæret adventure-ur. Selve designet er enkelt, for det automatiske ur er holdt i sort, hvid og rød med en urkasse på 45 mm. med safirglas, og det er sådan noget, der sagtens kan klare hårdt brug. Uret er da også lavet i samarbejde med Rega – den schweiziske air-rescue service – hvilket indebærer et unikt design og en limiteret udgave på 2.000 eksemplarer.

8 skarpe ure til udendørsmanden

Casio Pro Trek Monte Zucchero til 4.598 kroner.

Casio Pro Trek Monte Zucchero

Casio har gennem mange år manifesteret sig i adventure-kategorien med deres G-Shock ure, og det samme gør sig gældende for deres Pro Trek serie. Her får du en række smarte funktioner med barometer, altimeter, termometer, digitalt kompas og en radiomodtager, og det hele får kraft via et solpanel, så du er sikker på at være kørende midt ude i ingenting. Så er der selve designet, der ret tydeligt signalerer hårdhed.

8 skarpe ure til udendørsmanden

Bulova Devil Diver Oceanographer til 6.495 kroner.

Bulova Devil Diver Oceanographer

Vi har tidligere nævnt Bulovas Precisionist model, men hvis du mere er til den klassiske dykkerudformning, er Bulova Devil Diver Oceanographer et fedt valg. Her får du blankt rustfrit stål med en urkasse på 44 mm. og automatisk urværk med en vandtæthed ned til 200 meter, der nærmest tigger om at blive udnyttet. Det er i hvert fald et oplagt ur til ture i det våde element.

8 skarpe ure til udendørsmanden

Casio G-Shock DW-5900-1ER til 1.198 kroner.

Casio G-Shock DW-5900-1ER

Vi kan jo ikke lave sådan en liste uden at have et G-Shock ur med. Og her synes vi, at Casio G-Shock DW-5900-1ER er noget af det sejeste. Det er egentlig vildt, hvor meget du får for skillingerne, for der er for eksempel 5 forskellige alarmfunktioner, kalender, visning af ugedage, lys, stopur og en batterilevetid på op til 5 år. Og selvfølgelig det simple faktum, at et G-Shock er stort set umuligt at ødelægge.

8 skarpe ure til udendørsmanden

Casios Pro Trek PRW-60-2AER til 4.998 kroner.

Casios Pro Trek PRW-60-2AER

Der er egentlig ikke så meget at rafle om. Funktionerne står nærmest i kø for at træde til, hvis du skulle komme i problemer i vildmarken, for på samme måde som det tidligere Casio Pro Trek her på listen, så er dette ur også læsset med smarte funktioner. Den store forskel er designet, for vi har egentlig svært ved at bestemme os for, hvilket ur vi bedst kan lide.

8 skarpe ure til udendørsmanden

Oris Aquis Date Relief til 13.600 kroner.

Oris Aquis Date Relief

Vi slutter listen med noget af det fineste. Oris Aquis Date Relief  er nemlig et dykkerur i verdensklasse, der faktisk ikke sprænger banken, og det er fedt. Du får en 43 mm. urkasse af rustfrit stål med safirglas og en gennemgående grå farveskala, der giver uret en sofistikeret form for hårdhed, mens den gennemsigtige bagside sikrer flot udsyn til det mekaniske urværk. Det er faktisk sådan et ur, der gør det lige så godt på dykkertur i havet, på overlevelsestur i skoven eller på de bonede gulve, når du finder jakkesættet frem.