Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Hvis du er interesseret i sportsvæddemål, kender du måske allerede til nogle af de mange odds markeder, man kan spille på. Men for dem, der ikke er så velbevandrede i sportsvæddemåk, kan de mange odds markeder godt være lidt af en mundfuld at skulle gabe over. Især fodboldlandskampe får stor dækning af markedets online bookmakere, og i særdeleshed slutrunder og kvalifikationsturneringer til slutrunder. Danmark og resten af Europa står foran et nyt EM i Tyskland i 2024, og man kan allerede nu spille på en lang række spændende odds markeder i de interessante kvalifikationskampe. Vi ser her på de vigtigste og mest spændende odds markeder på EM-kvalen her.

Det klassiske 1X2-hovedmarked

Et af de odds markeder, der aldrig nogensinde går af mode er 1X2-markedet. Eller blot kampvinder-spillet, som det også kaldes. Her får man som spiller muligheden for at foretage betting på, hvem der ender med at vinde den pågældende EM-kvalkamp. Der er altid tre udfald på 1X2-hovedmarkedet således, at man kan spille på hjemmesejr, uafgjort eller udesejr.

Super populære handicap-spil

Handicap-spil er særligt interessante, når der er tale om en større favorit i en fodboldkamp. 1X2-markedet kan netop her blive ret uinteressant, da oddset på en storfavorit vil være ekstremt lavt. Her kan man så i stedet vælge at spille et bet, hvor den undertippede har fået et handicap. I fodboldbetting udregnes handicap i mål. Det vil sige, at man eksempelvis kan spille på et udfald, hvor det undertippede hold er tildelt 1 eller 2 fiktive mål på forhånd. Spiller man på favoritten her, vil den pågældende favorit skulle vinde med mere end et mål i det første tilfælde eller mere end to mål i det andet tilfælde. Handicap spil udbydes især ofte i klub fodbold betting, når f.eks. Andreas Christensen og Barcelona møder de helt små hold i den spanske La Liga.

Spil på første halvleg

Man kan også vælge at foretage betting på særlige første halvlegsspil, hvis man ønsker det. Her spiller man ikke på udfaldet af kampen, men i stedet på udfald inden for første halvleg af opgøret. Man kan eksempelvis spille på, hvem der vinder første halvleg i form af et 1X2-markedsspil. Man kan også spille på handicapspil på første halvleg, og man kan kaste sig ud i et spil på selve resultatet af første halvleg i form af et ciffertip-spil.

Bred vifte af odds markeder på målspil

Udover 1X2-markedet og handicap-spil er målspil nogle af de absolut mest populære odds markeder. Inden for målspil finder man en lang række forskellige målspilsmarkeder. Man kan for eksempel spille på det klassiske over/under 2,50 mål, som er det mest spillede marked inden for spil på fodbold. Spiller man over 2,50 mål skal der scores mere end to mål for, at væddemålet vindes. Spiller man under 2,50 mål, må der maksimalt scores to mål i kampen, før man vinder.

Det er også muligt at spille på flere forskellige andre målspil med andre goallines, som det hedder. Man kan spille på, om en kamp ender med over eller under 3,50 mål og faktisk helt op til 6,50 mål. Kvalifikationskampe kan til tider godt indeholde en lang række mål, når eksempelvis de store hold møder de små nationer i EM-kvalgrupperne. Som for eksempel når Danmark møder San Marino i Danmarks EM-kvalgruppe.

Gæt resultatet på ciffertips-markedet

Et andet populært marked er ciffertips-markedet. Det er dog en hel del sværere at ramme, hvorfor der naturligvis også er højere odds på disse udfald. Her skal man forsøge at gætte det præcise udfald af den pågældende kamp. Der vil være odds på stort set alle tænkelige udfald, og oddsene vil naturligvis blive højere i takt med, at det potentielle slutresultat bliver mere og mere usandsynligt. I ciffertips-spil er resultater som 1-0, 0-1, 1-1, 2-1, 1-2, 2-2, 3-1 og 1-3 mest forekommende, da disse resultater er hyppigst forekommende i fodboldkampe set over en bred kam.

Interessante målscorer-spil

Udover de klassiske hovedmarkeder er det også populært at spille på forskellige udsagnsspil, som er møntet på spillernes præstationer på banen. Her er det især selve spillernes evne til at score, der er genstand for odds markeder. Man kan således spille på, om en spiller scorer i kampen, hvornår der scores i kampen, og om den pågældende spiller scorer to mål eller hattrick. Det er også muligt at spille på, hvem der scorer kampens første og sidste mål. Målscorer-spil er blevet næsten lige så populære odds markeder som 1X2-markederne og målspil. Og især i EM-kvalifikationskampene, hvor de store europæiske fodboldstjerner huserer, er spillene på målscorere særligt interessante.