Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det er ikke sikkert, du er hoppet med på det smarte hjem endnu, men hvis du er på nippet til at tage springet, er låsen på din hoveddør et oplagt sted at starte.

Og med en Yale Linus Smart Lock Home er det både let at komme i gang og nyde godt af de smarte funktioner.

Her i artiklen kigger vi nærmere på den smarte lås.

KØB SMARTLÅSEN HER

Enkel opsætning og let at bruge

Du behøver ikke være teknisk anlagt for at komme i gang med en Yale Linus Smart Lock Home, der findes til både Skandinaviske og Europæiske cylindertyper. Den er i øvrigt opkaldt efter Yale-stifteren Linus Yale, der startede virksomheden tilbage i 1840.

Den er nemlig nem at installere på de fleste låse, og selve enheden sidder på indersiden af døren, mens det eneste synlige på ydersiden er det normale nøglehul – som du selvfølgelig stadig kan bruge præcis som du plejer.

Til sidst skal du slutte opsætningen på mobilen, hvor det hele lige skal kalibreres, og så er du i gang.

Den smarte lås bruger Bluetooth og WiFi, så du kan sætte den op med Google Home, Apple HomeKit eller Amazon Alexa og få fuldt udbytte af automatiseringer og stemmestyring, mens du også kan låse op for en håndværker eller en rengøringshjælp uden selv at være til stede.

Du kan altså byde dine gæster velkommen med en virtuel nøgle eller kode til det trådløse tastatur, som du kan sende til dem inden ankomst. Du kan dermed bestemme den tidsperiode, som koden skal være aktiv, og dine gæster kan komme og gå, som de ønsker – hvilket jo også er perfekt til udlejning af ferieboligen.

Det gør jo, at du ikke skal have fysiske nøgler ud og svømme rundt, og det er både lettere at holde styr på og mere sikkert, fordi din nøgle ikke kan falde i forkerte hænder.

Du kan altså gå all in og integrere låsen fuldstændigt i dit smarte hjem, men du kan også bare bruge låsen helt for sig selv og alligevel drage nytte af fordelene.

Når du kommer hjem, låses der automatisk op, og det betyder, at du ikke skal nørkle nøglen frem eller være låst ude, hvis nøglen er væk.

I praksis vil du selvfølgelig stadig have den fysiske nøgle med dig, når du tager hjemmefra, og du kan stadig bruge den, men med den smarte lås kan du også komme ind uden nøgle.

Selve appen er desuden brugervenlig med funktioner som autolås, autooplås, historik og åbning via app eller tastatur, og når først den smarte lås er monteret og brugt i nogle dage, vil du undre dig over, hvorfor du ikke fik sådan en noget tidligere.

Det er genialt, og det fungerer i praksis.

KØB SMARTLÅSEN HER

Yale Linus Smart Lock Home

ER DU PÅ UDKIG EFTER LIR TIL DIT SMART HOME

Her på Mandesager-redaktionen er vi efterhånden ret godt kørende med smarte produkter, så alt fra lys til radiatorer og dørlåsen kører digitalt.

Hvis du selv er på jagt efter sager, der kan gøre dit hjem endnu smartere, vi vil lige tippe dig om det store udvalg hos danske Proshop. Her har de et kæmpe udvalg af Smart Home produkter til både begyndere og de mere garvede.

Altid til konkurrencedygtige priser og hurtig levering, der bare spiller.

SE PROSHOPS STORE UDVALG HER

Yale Linus Smart Lock Home


Se andre seje sager om: