Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Nogle gange skal man bare lade hjernen opsuge en masse død og ødelæggelse uden at tænke alt for meget.

Det får du rig mulighed for med den fuldstændigt vanvittige film “SISU”, som du ser traileren for i videoen herunder. Ja, det er makabert, for det ligner, at John Wick er rejst tilbage i tiden for at massakrere Nazister på samlebånd.

Og ved du, hvad det helt geniale er?

Der er faktisk dansk biografpremiere d. 11. maj, som jo er om ikke alt for længe. Du kan se mere om filmen LIGE HER.

Voldsorgie med et glimt i øjet

I den virkelige verden skal du godt nok være en kold skid for at synes, at krig, vold, blod og ødelæggelse er en fed ting.

Men bare rolig, det her er fiktion, og så må man sgu gerne være fascineret og underholdt, når en Nazist træder på en landmine, får en dolk lige i fjæset eller bare dør på en kreativ og nærmest komisk måde.

I den finske action-krigsfilm “SISU” er volden skruet helt op på 11, når den tidligere soldat Aatami Korpi, spillet af Jorma Tommila, finder en guldskat midt i Laplands vilde natur. Den skal han lige have slæbt ind til byen for at sikre byttet, men på sin vej støder han ind i en række ubehagelige nazister anført af Aksel Hennie i rollen som SS Obersturmführer Bruno Helldorf.

Det er ret uheldigt. Altså for Nazisterne.

Aatami Korpi er nemlig ikke bare en hvilken som helst finne, og det finder Nazisterne hurtigt ud af, når de bliver henrettet på opfindsomme måder. Ja, det er jo nærmest kunst.

Filmen er i øvrigt skrevet og instrueret af Jalmari Helander, der også stod bag den temmeligt skøre “Big Game” fra 2014 med Samuel L. Jackson, og her ser han bare ud til at være gået endnu mere amok.

Det bliver en fed tur i biffen, når der er premiere 11. maj. Husk nu bare, at det kun er for sjov.

SE MERE OM FILMEN HER

SISU


Se andre seje sager om: