Dette indhold er sponsoreret.

Der er mange ting, man kan gøre for at energioptimere sin bolig. Det kan være en stor opgave, hvis man skal have lavet store ændringer i sit hus eller i sin lejlighed, men der er heldigvis også nogle mindre ting, som man kan gøre for at spare på energien. Her får du nogle tips til, hvordan du kan energioptimere din bolig på en nem og effektiv måde:

– Sluk altid for lyset, når du forlader et rum.
– Skift alle dine glødepærer ud med LED-pærer. De bruger meget mindre strøm og holder længere.
– Undlad at bruge unødvendig elektronik såsom tv, radio og computer, når du ikke er hjemme.
– Sluk altid for computeren helt, når du har færdiggjort din arbejdsdag.
– Tag trappen i stedet for elevatoren.
– Invester i et solcelleanlæg med batteri til din bolig.

Generelle råd til at energioptimere din bolig

Der er mange ting, man kan gøre for at energioptimere sin bolig. Det første og mest basale råd er nok at sikre sig, at ens hus er godt isoleret – både i væggene, loftet og gulvet. På den måde undgår man unødvendig varmetab – og dermed også unødvendige udgifter til varme. Yderligere kan det også være en god idé at investere i nogle solcelleanlæg eller i en anden form for alternativ energi. På den måde vil du ikke blot kunne spare penge på din elregning, men du vil samtidigt også bidrage til et bedre miljø.

Isoler din bolig ordentligt

Der er mange fordele ved at isolere sin bolig ordentligt. For det første kan det give en besparelse på varmeregningen, da mindre varme vil gå tabt. Yderligere kan det også have en positiv effekt på ens egen sundhed, da der ikke kommer træk fra ydervæggene – og dermed mindskes risikoen for at få forkølelse eller influenza. Endelig så kan det også have en positiv effekt på miljøet, da der ikke bliver brugt unødig energi på at opvarme boligen.

Der findes flere forskellige måder, hvorpå man kan isolere sin bolig, men den mest effektive metode er nok at isolere ydervæggene. Man skal dog være opmærksom på, at isolering af ydervæggene typisk kræver professionel hjælp, da det ofte er svært selv at komme til de steder, hvor isoleringen skal laves.

Vælg energieffektive apparater

Når man skal vælge nye apparater til sit hjem, så er det vigtigt at tænke på energieffektivitet. Dette kan både være med hensyn til størrelse, men også med hensyn til selve apparatets effektivitet.

Det er en god idé at energioptimere sin bolig, både for miljøet og for ens egen pengepung. Der er mange simple ting, man selv kan gøre for at minimere sin boligs energiforbrug.