Mange har længe og sukkende kigget efter de nyeste serier af grafikkort, men de tårnhøje priser har været en kedelig og kontant barriere, når man ville have ekstra smæk på grafikken i CS:GO, Call of Duty: Warzone eller noget helt tredje.

Den ikke-opfyldende produktion af chips kombineret med et kryptomarked, der ligeledes ville have fingrene i de stærkeste grafikkort, har gjort det svært at bygge en kraftig maskine til en nogenlunde pris. Heldigvis er tiderne skiftende, ligeså er priserne, så du nu kan få den sprødeste grafik for en langt mindre pris end de sidste par år.

Men ved du egentlig, hvad du søger, når du skal begive dig ud i den oftest komplicerende hardware-verden? Modsat din halvlangsomme holdkammerat uden mikrofon i CS:GO, så har vi din ryg.

rtx3090-940x640

Den ultimative entusiast (RTX 3080Ti/3090/3090Ti)
Kan du ikke få nok af 4K, Virtual Reality, en høj FPS (billeder pr. sekund) og en flydende spiloplevelse, er vi oppe i 3080Ti til 3090Ti, der griner af selv de mest krævende spil.
Du vil f.eks. med et Nvidia RTX 3090 opnå over de magiske 60 FPS – uden tøven – med alt på maksimum i 4K i det populære spil Elden Ring. Og spil som Fortnite, Horizon Forbidden West og Dying Light 2? Ja, det er en ren leg for disse grafikkort.

Den perfekte mellemvej (RTX 3070/3070Ti/3080)
Ønsker du en høj ydeevne, men er lidt tilbageholdende i forhold til de absolut dyreste kort? Så vil et Nvidia RTX 3070 være perfekt til dig.
Med sådan et grafikkort vil du sagtens kunne skrue op i den højeste ende af nærmest alle nyere spil, men vil naturligvis opleve en smule færre billeder i sekundet i forhold til de dyreste kort – heldigvis kan disse grafikkort levere en sprød performance flere år ud i fremtiden, så du er klar til alle de nye spiltitler med kammeraterne.

Den prisbevidste (RTX 3050/3060/3060Ti)
Du vil gerne være med hvor det er sjovt, men har samtidig et godt greb på pengepungen. Her passer et Nvidia RTX 3050 ideelt til dig. Du kan med snilde køre alle de nyeste spil og programmer, men må muligvis nøjes med mellemhøje indstillinger, når de grafiske finurligheder skal vises frem i de mest krævende spil.


Se andre seje sager om: