Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg skal da ærligt indrømme, at jeg nok har sovet lidt i timen i forhold til udviklingen indenfor printere. Det fik Epson dog hurtigt lavet om på, da jeg fik en demonstation af deres EcoTank printer. Hold da op, den kan nogle tricks.

Jeg blev blæst bagover af billedkvaliteten og hastigheden, og så var jeg faktisk slet ikke klar over, at den specielle patronfri udskrivning sparer helt op til 90% blæk, mens det også er idiotsikkert at påfylde blæk på printeren helt uden svineri.

Jaja, nu er det jo bare en printer, men EcoTank-teknologien er alligevel ret sexet, og nu har den også fået en farverig ambassadør.

Usain Bolt er nemlig Epsons nye frontfigur, og det giver jo pokkers god mening. Hey, han er verdens hurtigste mand på både 100- og 200-meter, og så er han jo bare et festfyrværkeri af farver og godt humør, mens han aktivt deltager i kampen for at redde miljøet og gøre verden til et bedre sted.

Usain Bolt fortæller selv: “Jeg er glad for at samarbejde med Epson og at hjælpe med at sprede budskabet om EcoTank-printere. Jeg samarbejder kun med brands, som jeg tror kan gøre en reel forskel. EcoTank-printere fjerner mange af de frustrationer der findes omkring print med patroner så alt der kan hjælpe med at gøre livet lidt lettere, må være en god ting. Men det handler om meget mere end det! Vi deler mange af de samme værdier som f.eks. at bygge en bedre fremtid. For Epson handler det om at opbygge tillid gennem sine produkter – produkter der hjælper samfundets vækst og trivsel. Og for mig handler det om at inspirere andre til at følge deres drømme, uanset hvor store eller små de end er”.

Men hvad er det så for en printer-teknologi, Usain Bolt er så begejstret for, at han er villig til at stå 100% bag?

Det kigger vi nærmere på her i artiklen. Vi starter lige med en video af manden selv. Han er altså ret sej.

Just Fill and Chill

Det lyder ret nemt. “Just Fill and Chill”. Og det er det også.

Du har sikkert prøvet alle problemerne med de gammelsags blækpatroner. De løber tør i tide og utide, klatter og er generelt bare et forfærdeligt svineri at skifte. Og så er der prisen, som hurtigt løber op, hvis du printer meget.

Sådan er det ikke med Epson EcoTank.

Den er helt anderledes end andre printere, for her får du en blækbeholder, som du fylder op ved hjælp af de medfølgende blækflasker. I praksis betyder det, at du kan fylde sort på, hvis den mangler blæk, eller du kan toppe op med en af de andre farver. Du behøver altså ikke udskifte patroner.

Nånå, men hvad så, hvis jeg kommer til at fylde den forkerte farve på printeren?

Det kan du faktisk ikke. De enkelte blækflasker er udstyret med forskellige mundstykker, som kun passer i hver deres åbning i den respektive farve i printeren. Ja, det er så nemt, at selv din bedstemor kan være skarpt kørende.

Her er det så ekstra fedt, at du får to års ubegrænset udskrivning med i prisen.

Usain Bolt og Epson går all in på

Bedre for miljøet og din pengepung

Nej, Epson er ikke interesserede i at presse dig til at købe en printer for derefter at fastholde dig i et blæk-fængsel, hvor du skal betale overpriser for dine prints.

Epson er en meget bæredygtig virksomhed, der faktisk arbejder med en miljøvision for 2050 og konkrete mål for 2025, hvor de for eksempel allerede er i gang med en bæredygtig produktion, produktgenbrug og samarbejder med National Geographic om at sprede budskabet om at udlede mindre varme for at bekæmpe den globale opvarmning.

Derfor bruger EcoTank-printerne for eksempel ikke varme i forbindelse med at printe, som alle andre inkjet-printere ellers gør.

De skal selvfølgelig også tjene penge, for ellers er der jo ingen fremtid for virksomheden, men de gør det på en respektfuld måde, hvor etik og fortjeneste går hånd i hånd.

For dig som forbruger betyder det helt konkret, at du sparer penge og samtidig ikke belaster miljøet mere end højest nødvendigt. Med EcoTank-printeren spares op til 90 % på blæk i forhold til en almindelig inkjet-printer, og for bare en krone kan du printe 25 sider i farver eller 50 sider i sort.

Det er da ret fedt, og det er selvfølgelig uden at gå på kompromis med kvaliteten. Jeg har set EcoTank-printeren trylle, og det ligner noget fra fotomanden i gamle dage. Okay, det er faktisk bedre.

Vi slutter lige med en video, der viser fordelen ved EcoTank fremfor laserprintere.

“Just Fill and Chill” med god samvittighed.


Se andre seje sager om: