Af Peter Frøkjær / Foto: Mandesager.dk

Der findes vel ikke en person over 40 år, som ikke har ejet en Nokia-telefon. Og været mega glad for den.

Nu banker Nokia igen på for at være din foretrukne mobil, for den spritnye X30 5G er simpelthen en fantastisk smartphone.

Vi har rykket den en tur rundt i smartphone-manegen, og her i artiklen skærer vi ind til benet af de fede funktioner, der gør Nokia X30 5G til en lækker wingman til lommen. Endda uden at tømme dine lommer for guld, for du får virkelig valuta for skillingerne.

SE MERE HOS NOKIA

Nokia er tilbage med den mega lækre X30 5G

Skarpt design – og så er det bæredygtigt

Lad os bare slå det fast med det samme. Allerede når du får mobilen i hænderne første gang, er det tydeligt, at det her er kram. Og det er kram, der kan holde til hverdagens tæsk i mange år.

Jeg er virkelig imponeret over, hvor godt den ligger i hånden, for den matte metalkant og bagside føles bare mega lækkert at røre ved, og så er det matte design også med til at forhindre uheldige udskridninger, hvor den pludselig ryger mod gulvet. Skulle uheldet dog være ude, er den solidt bygget, og skærmen er lidt trukket tilbage fra kanterne, så den ikke tager de største stød. Og her betyder IP67-certificeringen så også, at den er modstandsdygtig overfor vand.

Den er så også lavet af ekstremt holdbart Gorilla Glass Victus, og nu vi er ved materialerne, så er mobilen lavet af 100 % genanvendt aluminium og 65 % genbrugsplast, mens selve kassen, den kommer i, er lavet af genbrugspap.

Nokia X30 5G

Det betyder Nokias mindste miljøaftryk til dato. Ja, det er god stil.

Skulle du så være den ekstra påpasselige type, kan du få en bundle med en clear case – der også er lavet af genbrugsplast – til ekstra beskyttelse. Men helt ærligt, det er der ikke brug for, og det ville også være en skam at pakke de lækre materialer ind i et lag plastik.

Eneste anke i forhold til designet er det store modul på bagsiden, der stikker lidt ud og får den til at rokke, når mobilen ligger fladt på et bord. Men det er der en ganske god grund til, som opvejer det hele, og den kommer vi ind på senere i artiklen.

SE MERE HOS NOKIA

Nokia X30 5G

God batteritid og lang holdbarhed

I disse dage, hvor specs og lir er udviklet hurtigere end batteriteknologi, er vi også blevet vant til at gribe ud efter opladeren med jævnere mellemrum. Man kan nærmest kalde det batteriangst.

Derfor er det også fedt, at Nokia virkelig har fokuseret på at presse det meste ud af batteriet på 4.200 mAh.

Du får nemlig hele to dages batteritid, og i praksis fungerer det temmeligt godt, selvom du giver den gas med alle de apps, der nu engang skal til for at se TV-serier og film, lytte til musik og være social i den digitale verden.

Nokia er tilbage med den mega lækre X30 5G

Det er ret godt klaret, når man tænker på, at den store AMOLED-skærm på 6,43 tommer i FHD+opløsning alligevel sluger en del strøm. Her er det så bare ekstra fedt, at du ikke behøver skrue ned for lysstyrken for at forlænge batteritiden, for så kan du hele tiden nyde godt af de flotte billeder, der bare står knivskarpt på skærmen.

Den kører med en opdateringsfrekvens på 90 Hz, der muligvis ikke helt kan følge med langt dyrere mobilers 120 Hz, men i den virkelige verden er det mere end rigeligt til at sikre en flydende oplevelse i styresystemet, der er den rene version af Android.

Her er du i øvrigt sikret tre års garanti og tre års månedlige sikkerhedsopdateringer og OS-opgraderinger, så du hele tiden er forsynet med de nyeste funktioner og sikre løsninger.

SE MERE HOS NOKIA

PureView-magi sikrer gode billeder

Ægte Nokia-fans husker helt sikkert PureView, og kameraet i den nye X30 5G får fuld forkælelse af Nokias unikke kamerateknologi.

Det betyder, at du får et kameramodul, der godt nok stikker lidt ud på bagsiden, som består af et 50 megapixel PureView-kamera med optisk billedstabilisering og et sekundært kamera på 13 megapixel, der i samarbejde med avanceret AI er i stand til at tage imponerende ultravidvinkel- og natbilleder. De fleste sjove sager sker jo efter mørkets frembrud, og her får du bare levende snapshots om natten, hvor du får alle detaljerne med.

Du kan selvfølgelig kontrollere et hav af indstillinger, men det er også gjort så simpelt, at alle kan udnytte den smarte teknologi, og resultatet er fremragende billeder.

Nokia er tilbage med den mega lækre X30 5G

Hvem er den til?

Det er klart, at du kan finde bedre smartphones derude på markedet. Dem skal du så betale væsentligt mere for.

Med Nokia X30 5G får du en mobil, der virkelig giver valuta for dine surt tjente skillinger, for den har et solidt design, lækker skærm og et helt fantastisk kamera. Det er langt mere luksus end prisskiltet ellers lægger op til.

Du skal nemlig smide 3.999 kroner for modellen med 6 GB RAM og 128 GB lagerplads, mens den største version med 8 GB RAM og 256 GB lagerplads koster 4.399 kroner med pakketilbudet med et clear cover.

Ja, det er virkelig meget for pengene. Derfor er Nokia X30 5G også den perfekte mobil til langt de fleste mennesker, for den dækker de basale behov og mere til, mens du faktisk får nogle funktioner, som sagtens kan lege med de store drenge.

Det er altså stærkt gået af Nokia.

SE MERE HOS NOKIA


Se andre seje sager om: , ,