Et mobilabonnement med streaming er en oplagt løsning for rigtig mange danskere. Det gælder også for dig, hvis du holder af at streame film, musik, podcast, lydbøger eller noget helt femte.

I 2022 finder du rigtig mange mobilabonnementer med streamingtjenester på markedet. Det betyder, at du kan få adgang til alt fra Netflix og HBO Max til Spotify Premium og Tidal.

Der kan være mange fordele ved at få streamingen inkluderet i dit mobilabonnement. Eksempelvis kan du spare penge, få et bedre overblik over økonomien og slippe for irriterende reklamer.

I denne store guide bliver du meget klogere på mobilabonnementer med streaming. Vi tager dig fra A til Z og forsyner dig med alt dét, du skal vide.

Guide til mobilabonnementer med streaming:

– Hvad er et mobilabonnement med streaming?

– Hvad er fordelene ved at få streamingtjenester inkluderet i abonnementet?

– Sådan vælger du det rette abonnement med streaming.

– FAQ: De mest almindelige spørgsmål om mobilabonnementer med streaming.

Streaming-mobilabonnementer – hvad er det?

Et streaming-mobilabonnement er et abonnement, som inkluderer en enkelt eller forskellige streamingtjenester. Det kan dreje sig om streaming af musik, film og serier, podcasts, e-bøger eller lignende.

Alle mobilabonnementer er forskellige, og det gælder også for streaming-abonnementer. Mens nogle giver dig adgang til Netflix og Spotify Premium, lader andre dig benytte HBO Max og Tidal. Det handler derfor om at finde dét streaming-abonnement, der passer bedst til dig og din behov.

Fidusen ved et abonnement med streaming er altså, at du får ubegrænset adgang til de forskellige streamingtjenester, der nu er inkluderet. Det gør hverdagen sjovere og nemmere, og samtidig giver det også en række andre fordele. Dem kan du blive klogere på nedenfor.

7 fordele ved et mobilabonnement med streaming:

– Du kan altid se dine yndlingsserier eller høre dine yndlingssange.

– Dine streamingtjenester bliver billigere, end hvis du betalte for dem seperat.

– Du sparer penge, og forbedrer økonomien, ved at få streamingtjenester inkluderet i abonnementet.

– Du får færre regninger at holde styr på, når der er streamingtjenester inkluderet i dit mobilabonnement.

– Din økonomi bliver mere overskuelig, og det bliver nemmere at have at gøre med budgettet.

– Du slipper for de irriterende reklamer, du skal finde dig i, hvis du benytter streamingtjenesterne gratis.

– Et streaming-abonnement kan hjælpe dig med at slappe af og stresse ned i hverdagen.

God underholdning på abonnement

De fleste danskere har en relativt hektisk hverdag. Vi står tidligt op og går på arbejde og kommer hjem, når dagen går på hæld. Nu skal vi ordne de daglige indkøb og madlavningen, og herpå følger putning af børn eller pleje af parforhold eller venskaber.

Imellem de mange gøremål har vi brug for at finde små oaser, hvor vi kan slappe af og hvile sind og krop. Her kan streamingtjenester være en stor hjælp. Musik kan løfte humøret og gøre selv rengøringen sjovere. Nye premierefilm forsyner os med super underholdning, så vi kan give helt slip på hverdagens problemstillinger.

Med et streaming-abonnement har du altid den gode underholdning lige ved hånden – bogstavelig talt. På den måde kan mobilabonnementet hjælpe dig til at slappe af og stresse af i dagligdagen. Det kan højne livskvaliteten og give mere energi og overskud.

Løft økonomien med et mobilabonnement med streaming

Måske har du allerede kigget på forskellige mobilabonnementer, som inkluderer streaming. I så fald har du nok opdaget, at det i reglen er en smule dyrere end abonnementer uden – og det giver jo meget god mening.

Det betyder imidlertid ikke, at det ikke kan betale sig. Faktisk kan det vise sig, at være en rigtig god løsning. Du kan nemlig løfte økonomien generelt ved at vælge et mobilabonnement med streaming. Er du forvirret over, hvordan det hænger sammen? Dét forklarer vi dig nedenfor.

Spar penge på streamingtjenesten

Når du får en streamingtjeneste med i dit mobilabonnement, vil den som regel blive billigere. Det betyder, at selvom et abonnement med streaming er dyrere end ét uden, kan der alligevel være penge at spare. Den månedlige ydelse virker måske høj, men hvis du betalte for streamingtjenesten separat, ville dine udgifter faktisk være større.

Det er værd at lave nogle udregninger, der kan give dig overblik over dine nuværende udgifter. Hvad betaler du for at have en streamingtjeneste? Hvad betaler du for dit mobilabonnement? Hvad bliver den samlede pris, når du lægger de to udgifter sammen?

Se så på de mulige mobilabonnementer med streaming. Er den månedlige ydelse højere eller lavere end resultatet af det foregående regnestykke? Det kan hjælpe dig til at regne ud, hvad der bedst kan betale sig for dig og din økonomi. Oftest vil det give rigtig god økonomisk mening at få streaming tjenester inkluderet i abonnementet.

Få luft i budgettet

De fleste vil gerne spare penge, hvor de kan. Derfor er det også ganske populært at vælge et mobilabonnement med streaming. Med streaming tjenester inkluderet bliver dine samlede udgifter en del lavere. Det giver luft i budgettet til andre ting.

Selvom der ikke er tale om en stor månedlig besparelse, er det alligevel en forbedring af økonomien. Måske er det den lille forskel, der betyder, at du kan nyde en kaffe latte mere om måneden. Eller måske ender du ud med et rigtig fint overskud på den lange bane. Hvorom alt er, er det værd at overveje.

Gør økonomien overskuelig

Ovenfor har vi forklaret dig, hvordan du kan spare penge ved at vælge et mobilabonnement med streaming. Men en økonomisk besparelse er faktisk ikke den eneste fordel, du kan opnå med løsningen. Udover at din økonomi generelt bliver bedre, kan et mobilabonnement med streaming nemlig også gøre økonomien mere overskuelig.

Der er næppe noget, der gør det månedlige regnskab mere besværligt end bunkevis af regninger. Med et mobilabonnement med streaming får du én regning mindre – hvis der er tale om et abonnement med op til flere streamingtjenester, får du selvfølgelig bare tilsvarende færre regninger.

Derfor bliver økonomien og budgettet noget nemmere at have med at gøre. Det kan være en lettelse, og faktisk kan det også føre til besparelser. Når man har et godt økonomisk overblik, er det nemlig langt nemmere at forvalte pengene godt.

Slut med irriterende reklamer

Der er ikke noget som at høre musik, mens man cykler, laver mad eller rydder op. Kun én ting kan ødelægge oplevelsen: Reklamer. Dem skal du som oftest finde dig i, hvis du benytter streamingtjenesterne uden at betale for dem.

Endnu en fordel ved mobilabonnementer med streamingtjenester inkluderet er altså, at du slipper for reklamer. Det betyder, at det er slut med afbrydelser. Dine favorit musiknumre kan afløse hinanden uden at blive brudt op af reklamer. Det gør oplevelsen langt bedre, og det er svært at gå tilbage, når du først har prøvet det.

Vælg det rette mobilabonnement med streaming

Som nævnt er der i 2022 ikke bare ét teleselskab, men mange som udbyder streaming-abonnementer. Det betyder, at du har super muligheder for at finde den helt rigtige løsning til dig. På den anden side betyder det også, at det kan være svært at vælge. Så hvordan gør du? Bare rolig, vi giver dig tips, tricks og gode råd.

Streamingen skal passe til dit behov

Når du er på udkig efter det rette streaming-abonnement, skal du i første omgang sikre dig, at streamingen passer til dig. Alt afhængigt af mobilabonnementet vil der være forskellige streamingtjenester inkluderet. Du skal selvfølgelig vælge et abonnement, der giver dig adgang til dine foretrukne tjenester.

Få fx disse streaming tjenester inkluderet:

– Netflix

HBO Max

– TV2 Play

– ViaPlay

– Discovery+

– Spotify Premium

– Tidal

– Deezer

Telmore Musik

YouSee Musik

– Podimo

Film, serier, sport eller reality?

Lad os sige, at du er på jagt efter et mobilabonnement, der giver dig ubegrænset adgang til TV. Her er det essentielt, at du tænker over, hvilken type af TV du gerne vil se. Netflix og HBO Max giver adgang til film/serier. Discovery+ giver dig masser af opslugende reality og spændende sport.

Drømmer du om at se de vigtigste fodboldkampe, kommer du altså bedre i mål med Discovery+ end med Netflix. Det er ikke nødvendigvis de mest populære streamingtjenester, der passer bedst til dig. Derfor er det vigtigt at tænke over, hvilke streamingtjenester der skal være inkluderet i abonnementet, for at det passer bedst til dig.

Abonnementet skal passe til dit forbrug

Når du skal vælge mobilabonnement, skal du naturligvis tage stilling til mere end bare streamingtjenesterne. Streaming er en form for bonus i dit abonnement – kirsebærret på toppen af iskagen. Først og fremmest skal abonnementet selvfølgelig passe til dit forbrug af taletid, GB-data med mere.

Der er mange muligheder, når det kommer til at vælge mobilabonnement, og du kan sagtens finde en løsning, der er som skræddersyet til dig. Det kræver imidlertid, at du kender dit forbrug. På den måde ved du nemlig, hvad dit behov er, og så kan du finde det helt rette abonnement.

Du skal afdække, hvor meget du taler dagligt, ugentligt eller månedligt. Du skal også afdække, hvor meget du bruger mobilt bredbånd, og hvad du bruger det til. Bruger du det til streaming af film, serier og TV i HD-kvalitet, bruger du nemlig mere GB-data, end hvis du er på de sociale medier.

Det lyder måske som lidt af et regnestykke at kaste sig ud i. Men heldigvis behøver du ikke selv stå for matematikken. Der findes nemlig et par løsninger, der er en hel del nemmere at have med at gøre. Nedenfor introducerer vi dig til to simple metoder til at komme i mål.

2 metoder til at afdække dit forbrug:

– Brug din faktura. Du kan bruge din faktura/regning til at blive klogere på, hvordan dit nuværende forbrug ser ud. Her kan du undersøge, hvor meget taletid, GB-data med mere du har benyttet. Har du ikke lige regningerne i papirform eller på mail, kan du finde dem på dit teleselskabs hjemmeside.

– Brug mobilens indbyggede statistik. En anden metode er at kigge på den statistik, som er indbygget i din mobiltelefon. Her kan du se alt fra dit forbrug af taletid til SMS’er og GB-data. Du kan altså med fordel finde statistik-funktionen på din telefon.

Tag højde for data og taletid

Data og taletid er nogle af de vigtigste ting at tage stilling til, når du skal vælge et mobilabonnement, der passer til dig. Alle mobilabonnementer er forskellige, og mængden af data og taletid er noget af det, der adskiller dem.

Streamingtjenester bruger meget GB-data

Du bruger GB-data til at gå på mobilt bredbånd, så du kan benytte internettet. Det er selvfølgelig helt essentielt, hvis du skal bruge telefonen til streaming og underholdning. De forskellige tjenester til film, serier og TV vil som regel trække en del GB-data – især hvis du vil se tingene i høj opløsning.

Få fri tale hos dit teleselskab

Taletid betegner den tid, du bruger på at snakke i telefon. I dag kommer mange mobilabonnementer med fri tale, hvilket betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, hvorvidt du taler for meget.

Det er dog ikke alle mobilabonnementerne, der giver fri tale. Kommer du til at bruge for meget taletid, skal du betale for det. Det kan godt blive til mange penge i det lange løb, og derfor er det en god idé at forsøge at ramme taletiden så præcist som muligt, når du vælger abonnement.

Stream igennem med fri data

Ligesom hvad angår fri tale, finder du mange mobilabonnementer med fri data. Her skal du altså ikke tænke på, om du overskrider den aftalte mængde af GB-data. Du har nemlig ubegrænset brug af internettet.

Det kan være en skøn løsning, hvis du har streamingtjenester inkluderet. Hygger du dig med Netflix, HBO Max eller ViaPlay dagligt, bruger du sandsynligvis en hel del GB-data. Her kan det være en fordel at betale lidt ekstra for fri data, så du ikke skal bekymre dig.

Hvad hvis jeg bruger for meget GB-data?

Overskrider du den aftalte mængde GB-data i et abonnement, vil det som regel resultere i, at hastigheden sættes ned. Dit internet bliver altså mindre godt og hurtigt. Det er ret irriterende, og derfor er det væsentligt at sørge for, at mængden af GB-data passer til dit behov. Med fri data er du helt sikker på, at du har GB-data nok til streaming-hygge.

GB-data og taletid skal passe til dit forbrug

Som vi allerede har været inde på, er det alfa og omega, at dit abonnement passer til dit forbrug. De bedste og billigste mobilabonnementer er dem, hvor du ikke ender ud i at skulle betale ekstra for taletid eller data. Samtidig er de billigste mobilabonnementer selvfølgelig også dem, hvor du ikke betaler for mere, end du bruger.

Abonnementerne skal altså afstemmes efter dit forbrug og behov. Taler du kun lidt i telefon, vil en lille mængde taletid være langt mere passende end fri tale. På samme måde kan det kun betale sig at investere i fri data, hvis du bruger internettet meget og på en daglig basis.

Tag højde for dækning og netværk

Et godt mobilabonnement har god dækning og internet, der bare glider. Det er helt klart værd at betale nogle penge for. Dækning og netværk vil også have betydning for, hvor stor succes du har med at streame fx film/serier på Netflix, HBO Max eller ViaPlay. Det er altså helt essentielt, hvis du gerne vil have glæde af de streamingtjenester, som er inkluderet i abonnementet.

Teleselskaber og mobilmaster

Hvordan sikrer du dig så, at det pågældende teleselskab tilbyder en god dækning? Jo, det afhænger blandt andet af, hvilke mobilmaster selskabet lejer sig ind på. I Danmark er der omkring 30 forskellige teleselskaber, men kun 4 af dem ejer mobilmasterne. Det drejer sig om TDC, Telenor, Telia og 3. De resterende selskaber lejer sig ind på masterne.

Hvor god din dækning er afhænger blandt andet af, hvor mange master selskabet lejer, samt hvordan de er fordelt i landet. Det er selvfølgelig vigtigt at tage højde for, at dækningen er god i dit lokalområde. Det er også vigtigt at tage højde for, om du kan bruge 3G, 4G eller 5G.

5G er den nyeste og hurtigste generation af det mobile netværk. 4G er den næstnyeste, og her kan du gnidningsfrit hygge dig med de mange streamingtjenester. 3G er mindre hurtigt, så 4G og 5G er klart at foretrække.

Her er et overblik over de danske netværk:

– Mange betegner TDCs netværk som Danmarks bedste. Netværket dækker intet mindre end 99,3% af Danmark med ikke bare 4G, men også 5G. YouSee, Telmore og Eesy er blandt de selskaber, der lejer sig ind på TDCs mobilmaster.

– Telenor og Telia ejer også en del af de danske mobilmaster. Telenor tilbyder 4G-netværk, som dækker 99,3% af landet, mens Telias dækker 98,8%. 5G-dækningen ligger dog kun på omkring 28% hos både Telenor og Telia, indtil videre. Disse mobilmaster lejes blandt andet af Call Me og CBB Mobil.

– Teleselskabet 3 dækker 94% af Danmark med 4G, mens de dækker 55,4% med 5G – altså en del mere end Telenor og Telia. Til gengæld er det dette netværk, der har den største tilbøjelighed til at koble dig på 3G-netværket. Blandt andet benytter Oister dette netværk.

(De ovenstående tal stammer fra undersøgelser lavet af Teknologisk Institut i 2021 og 2022.)

Brug af mobiltelefonen i udlandet

Det er en god idé at undersøge mulighederne for at bruge din mobiltelefon i udlandet, før du vælger et abonnement. Tjek op på hvad det koster at ringe og sende beskeder, når du rejser udenfor Danmark. Det er selvfølgelig særligt vigtigt, hvis du er rejseglad, men det er altid fornuftigt at tjekke op på.

Det er også væsentligt at undersøge, hvorvidt du kan bruge det mobile bredbånd i udlandet – også kaldet data roaming. Med data roaming kan du benytte mobilmasterne i det område, du nu befinder dig i. På den måde kan du også hygge dig med gode film og serier, når du er i udlandet.

Det er langt fra alle mobilabonnementer, som giver dig mulighed for at bruge data i udlandet. Det er også forskelligt, i hvor mange lande du kan benytte data roaming. Nogle teleselskaber tilbyder abonnementer, hvor du kan bruge det mobile bredbånd i hele EU, mens andre dækker endnu flere lande, og nogle igen dækker færre.

Kundeservice i høj kvalitet

Når du bruger data i udlandet, bliver du koblet op på udlandske netværk. Det betyder, at forbindelsen kan være svingende. I mange EU-lande kan du dog benytte det hurtige 4G-netværk.

Det er desuden forskelligt, hvor i verden du kan bruge udlandsabonnementet. Nogle abonnementer giver mulighed for at bruge data i 40 lande, mens andre er oppe på 70. Nogle tilbyder kun data i EU, mens andre også lader dig bruge nettet uden for EU.

Du skal også tage højde for, hvor mange GB data du kan bruge i udlandet med det givne abonnement. Det er meget almindeligt, at datamængden ligger mellem 8-13 GB, men alt er selvfølgelig muligt.

Det er altså værd at undersøge forskellene på abonnementerne, når det kommer til roaming, udlandstelefoni med mere.

Hvis du ved, at du gerne vil have mobilen med på rejsen, kan du kigge efter såkaldte udlandsabonnementer – det kaldes abonnementer, som du også kan bruge i udlandet, nemlig ofte.

Kundeservice

Kundeservice er ret vigtigt, når det kommer til mobilabonnementer. De fleste af os bruger vores mobil hele dagen og aftenen igennem. Derfor kan det være nødvendigt at kunne få fat på udbyderen på mange tidspunkter af døgnet, hvis man får problemer.

God kundeservice er altså alfa og omega – i hvert fald hvis du vil have Danmarks bedste mobilabonnement. Dit mobilabonnement er bare bedre, hvis kundeservice også er i orden. Du kan lægge vægt på både tidsrummet, servicen har åbent i, og kvaliteten.

Åbningstider og serviceniveau

Jo længere kundeservice har åbent, jo bedre er det selvfølgelig. Det er også et plus, hvis du ikke bare kan komme i kontakt over chatten, men også telefonen – det kan nemlig gøre det nemmere at forklare situationen.

Venlig og informativ kommunikation er et stort plus. Det gør det nemmere at forstå hinanden og løse eventuelle problemer. Tålmodige og servicemindede medarbejdere kan være guld værd i en krisesituation.

Du kan med fordel tage et kig på forbrugernes mening. Klik dig ind på Trustpilot og se, hvor gavmilde forbrugerne har været med stjernerne. Læs også gerne kommentarer, så du kan få en fornemmelse af, hvordan det er at være kunde hos udbyderen.

Du kan finde abonnementer med ganske små mængder GB-data inkluderet, og du kan finde abonnementer med fri data.

Skal du kun bruge nettet en ganske lille smule på din telefon, kan du måske nøjes med 6 GB om måneden. Har du et mere gennemsnitligt forbrug, er det sandsynligvis en datamængde på 15 GB eller 30 GB, du har brug for – eller måske 50 GB, som giver dig en solid mængde data.

FAQ: De mest almindelige spørgsmål

Hvordan kan jeg se film, serier og TV med mit abonnement?

Det kan du ved at vælge et abonnement med streaming inkluderet. Du kan få en eller flere streamingtjenester, som giver adgang til hyggelig underholdning. Vil du gerne se film, serier og TV kunne det eksempelvis være Netflix, HBO Max, ViaPlay eller Discovery+.

Koster det mange penge at få et streaming-abonnement?

Der er ikke nogen, der siger, at det behøver at koste mange penge at få streaming inkluderet i dit abonnement. Dog vil det i reglen være dyrere at abonnere, hvis du får en eller flere streamingtjenester med i købet. Ikke desto mindre kan det være en god økonomisk løsning, fordi du kan spare penge i forhold til at betale for streamingtjenesten seperat.

Kan jeg få Netflix inkluderet i mit mobilabonnement?

Du kan sagtens få Netflix inkluderet i dit abonnement. Det handler bare om at finde et mobilselskab, som tilbyder det. Går du på udkig, vil du opdage, at der findes ikke bare et enkelt abonnement, men rigtig mange med Netflix inkluderet. Det er nemlig én af de mest populære streamingtjenester på verdensplan.

Hvordan skifter jeg mobilabonnement?

Der kan være mange grunde til at gå på udkig efter nye abonnementer. Fx kan det være, at du gerne vil have et abonnement, der giver adgang til en eller flere streamingtjenester.

Det er heldigvis nemt at skifte til nye abonnementer. Det eneste du skal gøre er at henvende dig til det selskab, hvor du kunne tænke dig at abonnere. De ordner så overflytningen fra det selskab, hvor du i forvejen abonnerer.

Er Telmore Musik eller Spotify bedst?

Hvilken tjeneste der er bedst, kommer helt an på dine behov for at høre musik. De forskellige streamingtjenester har nemlig alle fordele og ulemper. Spotify har eksempelvis et meget stort udvalg af musik, mens lydkvaliteten til gengæld er bedre på Tidal. YouSee Musik er også kendt for en god lydkvalitet.

Hvad er Telmore Play?

Telmore Play er et abonnement fra mobilselskabet Telmore, der giver dig masser af underholdning og streaming. Her kan du streame både film, serier og musiknumre på Telmore Musik for hele familien. Telmore Play er et meget familievenligt streaming-abonnement, og det er ganske populært blandt danskerne.