Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis du ligesom mig voksede op i 80’erne og 90’erne, har du temmeligt sikkert kastet dig rundt på gulvet og drønet rundt med de små biler fra Micro Machines. Det var genialt legetøj, og nu kan dine egne unger genopleve nostalgien, for Micro Machines er tilbage.

Jeps, konceptet er det samme, og det holder stadig 100%.

Jeg har selv givet to af de nye sæt til mine drenge på 4 og 5 år, og de har ikke leget med andet de sidste par uger. Ligesom i de gode gamle dage, er der et stort køretøj, som de selvfølgelig kan køre rundt med, men magien opstår, når de åbner hele moletjavsen og afslører en hel verden med baner, som de små biler kan udforske. Der er selvfølgelig et hav af biler og muligheder for at have det sjovt.

Her i artiklen kigger jeg nærmere på genopståelsen af Micro Machines, og lad os da lige starte med en video, hvor bilnørden Christian Grau gennemgår det nye Super Van City Sæt.

Micro Machines går aldrig af mode

Det er fedt, at det samme legetøj, som virkede for 30 år siden, stadig er aktuelt for børn den dag i dag. Jeg synes, det er fint nok, at mine drenge stener TV eller spiller på iPad’en engang imellem, for de skal også have lov til at koble af.

Men små knægte har bare ild i røven, så de skal også brænde noget energi af, og det foregår altså med fysisk legetøj, hvor de kan bruge fantasien og lege med hinanden. Her fungerede de små biler fra Micro Machines glimrende, da jeg var barn, og det gør de også nu.

Mine unger er i hvert fald helt opslugte i legen, når de kører med det nye Super Van Sæt, og de laver baner og kører ræs mod hinanden.

Micro Machines er tilbage med nye biler til seje knægte

Her er det ekstra fede så, at der nærmest er uendeligt mange muligheder med Micro Machines.

Der findes et hav af biler og større sæt, så ungerne hele tiden kan kaste sig over noget nyt. Der er alt fra racerbiler til muskelbiler og brandbiler til skraldevogne, så scenariet kan hele tiden skifte, og det holder børnenes fantasi i gang.

Jeg må også indrømme, at jeg selv er ret nysgerrig efter at se nærmere på sættene, så jeg lægger mig ned på gulvet og leger med. Det er lækkert, at børnene har nået en alder, hvor vi kan lege med noget, som farmand også finder interessant. Det er som at være tilbage i 1990’erne, hvor jeg selv var barn og legede med Micro Machines.

Hey, man bliver aldrig for gammel til at lege.

Micro Machines er tilbage med nye biler til seje knægte

En tung arv at løfte

Da legetøjsfirmaet Galoob lancerede Micro Machines tilbage i midten af 1980’erne var det en øjeblikkelig succes. Sortimentet bestod af alt fra kampvogne til redningsfartøjer og selvfølgelig biler, og det er virkelig snedigt fundet på. Så der kom også hurtigt kopier og konkurrenter, men det her er altså den ægte vare.

Derfor kom de også med et slogan: “If it doesn’t say Micro Machines, it’s not the real thing!”

Jeg kan selv huske, at der var en dreng fra klassen, som var så heldig at få den mega fede Mobile City fra Micro Machines, og vi var selvfølgelig alle misundelige. Især når han foldede den ud, for det var bare et blæret legetøj.

I videoen herunder kan du se Christian Grau vise de nye mini-biler.

Så skete der et eller andet omkring årtusindeskiftet, hvor Micro Machines pludselig forsvandt. Det var åbenbart svært at konkurrere mod computerspil og andre digitale fornøjelser. Men nu er de altså tilbage.

Det synes jeg er ret fedt. Og det er herligt at se, at mine små drenge er mindst lige så vilde med dem, som jeg var som barn. Det er sundt for små drenge at lege med biler, og nogle ting er så gode, at de stadig holder.

Micro Machines er tilbage med nye biler til seje knægte

De nye sæt fra Micro Machines er allerede landet i flere danske butikker, så du kan fise ud og hente det til ungerne med det vons.

Du finder for eksempel sættene her:

Bilka – Micro Machines

Føtex – Micro Machines

BR – Micro Machines