Denne artikel indeholder sponsorerede links.

Det er ikke kun den almene læge, der får færre visit fra mændene end fra kvinder, men også tandlæger oplever at det er færre mænd end kvinder der husker at komme regelmæssigt afsted til tandlæge. Hvad årsagen skyldes, kan være mange.

Find den rette tandlæge og kom afsted til dine rutinetjek

Det er som om at det er en større skræk i livet at komme til tandlæge, jo ældre man bliver. For nogle handler det om en decideret tandlægeskræk fordi der måske har været én uheldig episode man ikke ønsker at der skal gentage sig, mens andre mest af alt er bange for hvad det kan koste efter endt behandling og hvad gør man hvis der ikke helt er råd til behandlingen uden at ruinere den resterende måneds budget?

Uanset hvilken årsag der ligger bag de manglende tandlægebesøg, så er det et problem at der helt generelt er for få der kommer afsted til de regelmæssige tjek. Det er især mændene der halter med at komme afsted og det kan i allerhøjeste grad skyldes, at der ikke er fundet vej til den rigtige tandlæge endnu. En god tandlæge er en tandlæge der har specialister indenfor de forskellige områder og som har services som f.eks. tandlægevagt.

Det er en rigtig god idé at prioritere at finde en tandlæge der kan tilbyde services som f.eks. tandlægevagt. Når man skal gøre brug af en tandlægevagt, er det fordi at man oplever et behov for akut tandbehandling og her er det en god ting at det er hos den tandlæge, hvor du plejer at komme så processen med at komme afsted ikke bliver for svær.

Har din tandlæge ikke mulighed for akut hjælp til dig, hvis uheldet skulle være ude, så risikerer du at vælge at holde ud i længere tid end hvad godt er, fordi det er så vigtigt for os vanedyr at få behandling der hvor vi kender til det hele i forvejen. Det er altså en rigtig god service at prioritere at få med i valget af tandlæge.

Det kan spare dig for mange penge at forebygge i stedet for at brandslukke

Noget der er vigtigt at få bragt frem i lyset i forhold til manglende besøg hos tandlægen er, at det er vigtigt at komme afsted til de regelmæssige tjek. Det kan være tjek der ligger fast hvert halve år og selv om at det i første omgang ikke virker til at kunne lade sig gøre at presse nogen tandlægebesøg ind i kalenderen, så er det vigtigt at prioritere at holde fast i disse besøg for at holde fast i den gode rytme.

Du kan spare utrolig meget besvær og tid på at finde en tandlæge der er lige i nærheden, så du ikke skal til at bakse med kørsel og ekstra tid der skal sættes af til dine tandlægebesøg. Grunden til at det er så vigtigt med de regelmæssige besøg er, at der er mulighed for at holde problemerne væk fra dig, hvis du sørger for at tage dem i opløbet. Det er altid lettere at forbehandle end at brandslukke problemerne og det gælder også i forhold til tandlægebesøgene.

Ved de regelmæssige tandlægetjek, får du fjernet tandsten som nærmest er umulige helt at undgå. Har du tendens til at få tandsten let, så er det måske lidt oftere du skal vælge at komme afsted til dine rutinetjek, for bliver tandstenene ikke fjernet kan det udvikle sig til noget der er værre og mere krævende i forhold til behandling.

Tandsten er som skrevet nærmest uundgåelige og de kan ikke fjernes så let som den første plak der kan komme efter en hel dags smovseri af søde sager. Det er derfor nødvendigt at få tandlægens værktøj ind i munden, selvom det for de fleste er netop disse redskaber der kan virke skræmmende.

Der er plads til forbedringer i forhold til at huske tandlægebesøg regelmæssigt

Prismæssigt er der i det lange løb mange penge at hente hjem på at tjekke tænderne løbende frem for kunne at dukke op når det er akut. Når noget er akut, så gør det oftest også ondt og det skyldes som regel at der er et større problem end bare en smule tandsten der skal fjernes og det kan betyde en højere regning for en behandling, fordi det netop ikke bare er et lille tjek der længere kan klare det for dig. Det er derfor vigtigt at få belyst problemet med de manglende besøg, så man kan få folk til at tage det i opløbet i stedet.

Kvinder har også tendens til at ”glemme” at komme til de rutinetjek der anbefales hos tandlægen, men slet ikke i en så høj grad som mændene. At kvinderne er en smule bedre til at komme afsted, kan skyldes at det har meget at sige i forhold til det kosmetiske om du har et flot smil eller ej. Der er dog stadig plads til forbedringer fra begge parter og det kan evt. være en god løsning at I derhjemme tager hinanden i nakken og kommer afsted sammen.