Kaffe er en af de mest udbredte drikke i Danmark. Årsagerne til et højt kaffeindtag er forskellige fra person til person, men skyldes ofte manglende energi, vanedannelse og nydelse. I denne artikel kan du læse om den seneste forskning, der peger på, at et højt indtag af kaffe med fordel kan erstattes af naturligt baserede koffeinpiller baseret på Guarana frugten. Læs mere om Guarana koffeinpiller her.

Kaffe farver tænderne

Ifølge Tandlægeforenings hjemmeside tilrådes det at undgå kaffe, hvis man ønsker at bevare en hvid og naturlig kulør på sine tænder. Kaffe er en af de værste kilder til misfarvning af tænder sammen med rygning. For at forebygge misfarvninger kan man med fordel også benytte tandpasta med højt indhold af fluor, samt udføre regelmæssige tandlægebesøg og få renset tænderne.

Reduceret frugtbarhed

Et Amerikansk studie viser en sammenhæng mellem indtagelse af store mængder af kaffe og reduceret frugtbarhed hos både mænd og kvinder. Hvis du ved, at du i forvejen har lav fertilitet vil det derfor være en god ide at skære ned på kaffedrikkeriet.

Forøget kolesterolniveau

Cafestol er et stof, der findes i kaffebønner. Det er klinisk bevist, at dette stof øger kolesterolniveauet hos mennesker, hvilket alt andet lige forøger risikoen for åreforkalkning og i værste tilfælde blodpropper. Et for højt kolesterolniveau kan ligeledes være arveligt, så hvis du er i risikozonen, bør du skære ned på kaffen og opnå mere energi gennem andre kilder. Læs mere om Guarana koffeinpiller her.

Inkontinens

Endnu et studie fra USA understreger en klar sammenhæng mellem overforbrug af kaffe og risiko for inkontinens. Nogle kilder siger endda, at hvis du drikker mere end 4 kopper kaffe om dagen, fordobles risikoen for at du kommer til at lide af inkontinens senere i livet.

Erstat kaffen med naturlige koffeinpiller

På trods af ovenstående risikofaktorer, er dette dog ikke en direkte opfordring til at droppe kaffe fuldstændigt. Drikken giver for de fleste en god start på morgenen og nydelsesaspektet skal selvfølgelig bevares. Et godt råd er i stedet at drikke kaffe med måde og holde sig til få kopper om dagen. For at opnå det daglige kick og opretholde et stabilt energiniveau anbefales i stedet naturligt baserede koffeinpiller. Læs mere om Guarana koffeinpiller her.


Se andre seje sager om: