Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg er vild med whisky. Så meget, at selvom jeg har været godt rundt i manegen med alt fra de helt billige dråber til de dyre af slagsen faktisk aldrig har smagt en whisky, som jeg ikke brød mig om.

Til gengæld har jeg nydt adskillige fremragende glas, og det gælder ikke mindst den nye The Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collection, der er skabt af Diageo i samarbejde med Max.

Der er tale om otte forskellige single malts, der hver især er forbundet med en af familierne fra Westeros og Nights Watch ordenen, og det er ikke bare for sjov. For eksempel er Talisker kædet sammen med House Greyjoy, fordi destilleriet ligger ved havet, og deres whisky er derfor forsynet med maritime smagsnoter.

Det er god lir til fans af GoT og whisky, og jeg har været så heldig at smage dem alle. De er fremragende.

Game of Thrones og Single Malt Whisky er det perfekte miks

Noget for alle

Personligt er jeg stor fan af Taliskers “almindelige” whisky, der virkelig formår at skabe en balance mellem smagsnoterne, mens der samtidig er lige præcis det rigtige skud alkohol.

Det gælder også deres GoT House Greyjoy variant. Men whisky er ekstremt personligt, så hvad den ene finder storslået kan en anden slet ikke lide – og omvendt, selvfølgelig.

Derfor er det fedt, at de otte forskellige flasker i The Game of Thrones Single Malt Scotch Whisky Collection svinger fra den ene yderlighed til den anden. Der er altså noget for enhver smag, så nybegynderen kan kaste sig over en mild omgang, mens den garvede kan banke noget mere saft og kraft i oplevelsen.

Eller du kan simpelthen nøjes med at købe flasken tilhørende dit favorithus og have den stående hjemme på hylden. Det er et heftigt samlerobjekt.

Vil du have den fulde oplevelse, kan du kombinere et godt glas fra kollektionen med den samlede serie af Game of Thrones, som du kan se lige her hos Max


Se andre seje sager om: , , , ,