Cyklingentusiaster har markeret deres kalendere, da den 110. udgave af Tour de France begynder den 1. juli i Bilbao, Spanien. Dette års løb er fyldt med spænding, udfordringer og muligheder for, at debutantbyer kan sætte deres præg på løbet. Med 2,3 millioner euro i præmiepenge, svarende til omkring 17 millioner danske kroner, er der meget på spil for de deltagende ryttere og hold.

Debutantbyer på Ruten

I alt 12 ud af 40 etapebyer vil for første gang være værter for Tour de France i år. Det hele begynder i Bilbao, som både er start og slut for den første etape. Andre bemærkelsesværdige nye steder inkluderer Amorebieta-Etxano, Nogaro, Vulcania og flere.

Diverse Etaper

Tour de France 2023 præsenterer en variation af terræn med 8 flade etaper, 4 kuperede etaper, og 8 bjerg etaper, herunder 4 med mål på toppen (Cauterets-Cambasque, Puy de Dôme, Grand Colombier og Saint-Gervais Mont-Blanc). Der vil også være én individuel enkeltstart, samt to hviledage.

Udfordrende Bjerge

Løbet vil besøge alle fem af Frankrigs bjergmassiver: Pyrenæerne, Massif Central, Jura, Alperne og Vogeserne. Tre nye stigninger er tilføjet i år, herunder Côte de Vivero i Baskerlandet, Col de la Croix Rosier i Massif Central, og Col du Feu i Alperne. Puy de Dôme, der ikke har været en del af ruten siden 1988, vender tilbage efter 35 år. Col de la Loze vil være det højeste punkt i Tour de France 2023 med en højde på 2.304 meter.

Tidsbonus og Bonuspoint

Tidsbonus vil blive tildelt ved slutningen af hver etape og vil beløbe sig til 10, 6 og 4 sekunder for de tre først placerede ryttere. Bonuspoint vil blive placeret på passager eller toppe på strategiske steder langs ruten.

Individuel Enkeltstart

Der vil kun være én individuel enkeltstart i dette års løb. Den finder sted i Alperne, i stejlt terræn, på Passy > Combloux 16. etape, og strækker sig over en afstand på 22,4 km.

Præmiepenge

De samlede præmiepenge er på 2,3 millioner euro, hvoraf 500.000 euro går til den endelige vinder af den individuelle klassement.

Med en rute fuld af udfordringer, nye stigninger, og et hav af nye etapebyer, er årets Tour de France indstillet til at være en af de mest spændende og uforudsigelige udgaver i løbets historie. Rytterne vil skulle kæmpe mod ikke blot hinanden, men også mod de krævende bjerge og udfordrende terræn, der strækker sig over 3.500 km i tre uger.

Holdenes strategier vil blive afgørende, især i bjerg etaperne, hvor teamwork og taktisk snilde kan gøre forskellen mellem sejr og nederlag. Derudover vil enkeltstarten i de franske alper være et kritisk øjeblik, hvor rytterne vil skulle demonstrere deres udholdenhed og tekniske færdigheder på cyklen.

Det er også vigtigt at holde øje med de unge talenter og debutanter i dette års Tour de France. Med så mange nye byer på ruten, er det en gylden mulighed for lokale helte at gøre et navn for sig selv på den internationale scene.

En af de mest eftertragtede trøjer, den gule trøje, vil uden tvivl være et hovedfokus for de store navne som Tadej Pogačar og Jonas Vingegaard. Men andre trøjer som den grønne, polkaprikkerne og den hvide trøje vil også være i centrum for opmærksomheden hos blandt andet Wout van Aert.

Med et samlet præmiebeløb på omkring 17 millioner danske kroner, vil kampen være intens fra start til slut. Vi ser frem til at følge de dramatiske øjeblikke, de storslåede sejre, og de hjerteskærende nederlag i dette års Tour de France.

Hold øje med dækningen her på Mandesager.dk for daglige opdateringer og analyser af løbet.

Gør dig klar til tre ugers actionfyldt cykelløb – Tour de France 2023 er lige rundt om hjørnet!