Hvornår er det egentlig, det er Fars Dag? I denne guide bliver du klogere på, hvornår det er Fars Dag, og hvad du kan gøre for at forberede den bedste Fars Dag. Her finder du blandt andet tips og tricks til at købe de perfekte gaver, uanset hvem det er til. Vi tager højde for manden, der har alt, og manden, som aldrig ønsker sig noget. Læs med nedenfor, og bliv klogere på, hvordan du forbereder den perfekte Fars Dag.

Fars Dag – sådan startede det

Den 19. juni 1910 blev Fars Dag indført. Det blev gennem en begivenhed i Washington i USA, som blev arrangeret af Mrs. Sonora Louise Dodd. Hun blev inspireret af Mors Dag og mente, at tiden var inde til også at hylde fædrene. Derfor placerede hun begivenheden på sin fars fødselsdag, d. 5. juni. Dog kunne det i første omgang ikke lade sig gøre, og dagen blev derfor sidenhen udskudt til d. 19. juni i 1910 i Spokane.

Siden da blev Fars Dag indført i Sverige i 1931, hvorefter begivenheden kom til Danmark i 1935. Ifølge den amerikanske tradition er Fars Dag den 3. søndag i juni. I Danmark er det således altid d. 5. juni – på Grundlovsdag – at vi hylder fædrene verden over. Dog er det ikke alle lande, der fejrer Fars Dag d. 5. juni. I de øvrige nordiske lande har man valgt at lægge dagen den anden søndag i november.

Sådan forbereder du dig på Fars Dag

Nu kender du historien bag samt datoen for begivenheden. Det gør det derfor nemmere for dig at starte forberedelserne i god tid, så du er sikker på, at du får arrangeret den perfekte Fars Dag. Her skal der som regel planlægges gaver eller aktiviteter, som du kan lave sammen med din far. Men hvordan finder du den perfekte gave til manden, der har alt? Det skal vi se nærmere på nu.

Der findes flere forskellige gavekategorier, du kan lade dig inspirere af, når du skal finde gaven. Du kan blandt andet vælge imellem gastronomi, personlig pleje, modetøj, fritid, gaver til hverdagen samt sjove oplevelser og aktiviteter. Tit og ofte er det tanken, der tæller. Men når det er sagt, er det de færreste, som ikke får lyst til at gøre lidt ekstra ud af gaverne til en særlig anledning – og Fars Dag er den perfekte anledning til at hylde og forkæle din far.

De praktiske gaver

Én af de ovenfor nævnte kategorier er praktiske gaver. De praktiske gaver er ideelle til manden, der generelt tænker utroligt praktisk, og som værdsætter praktiske ting. Med praktiske gaver foreslår vi alt lige fra køkkenredskaber til tasker, ure, solbriller, jakker, støvler eller andet, der er nødvendigt at eje. Husk, at det kun er fantasien, der sætter grænser. I den anledning kan det i øvrigt være sjovt at overraske din far med én eller flere gaver, han ikke umiddelbart havde regnet med at få.

Det kan være, at du har lagt mærke til, at hans gamle fiskestang for eksempel er gået i stykker. Det kan også være, at hans gamle rygsæk efterhånden er så slidt, at den næsten er ubrugeligt. Ved at lægge mærke til den slags ting, er du sikker på, at du overrasker og samtidig imponerer. Han vil helt sikkert ikke regne med, at du lægger mærke til den slags. Derudover er det heller ikke altid, man selv lægger mærke til eller generelt tænker over at skifte de gamle sager ud, før man står med noget nyt i hånden.

Find på sjove aktiviteter eller oplevelser

Det er desuden en god idé at overveje, om du kan forære din far en sjov oplevelse eller aktivitet i fællesskab med dine søskende, hvis du har søskende. Det kan også være, at det bare skal være dig og din far, som skal have et særligt minde og en særlig oplevelse sammen. Der findes et utal af oplevelsespakker, du kan finde rundt omkring hos online- eller fysiske forhandlere. Et par eksempler kan være vinsmagning, en fisketur med overnatning eller en god middag.

Det er desuden værd at nævne, at oplevelser ikke altid behøver at koste dig en formue. Du kan også blot arrangere en hyggelig grillmiddag med hele familien hjemme i haven. Du kan også kontakte din fars venner og arrangere en hyggelig middag for dem og din far. Som sagt er det kun fantasien, der sætter grænser for, hvad din far skal ud at opleve. Uanset hvad du ender med at vælge, vil det helt sikkert betyde alverden for ham. Oplevelser kan nemlig noget helt unikt, som materielle ting ikke altid kan hamle op med.

Gør din fars fritid sjovere

En gavekategori, der tit vinder stor glæde blandt fædre, er gaver til at gøre fritiden lidt sjovere. Fritidsgaver behøver nemlig bestemt ikke at være kedelige –tværtimod. Hvis din far er vild med en særlig hobby, som han ofte dyrker i sin fritid, er det nu, du skal slå til. Det kan være alt fra læsning til sport, spil eller musik. Måske er han en vaskeægte læsehest, der nyder at bruge tid i sin lænestol foran brændeovnen til en god bog. I det tilfælde kan du forsøge at lede bogmarkedet igennem og finde den helt rette bog til din far, som han bare må have til Fars Dag.

Det kan også være, at han elsker at lytte til musik. I så fald kan du overveje at give ham et godt headset eller høretelefoner, der generelt bare forøger enhver musikoplevelse. I dag findes der utallige høretelefoner og headset i forskellige prisklasser. Hvis du vil finde et par ekstra gode høretelefoner, kan du med fordel vælge et par, der er støjreducerende. Det vil sige, at de sørger for at lukke al støj ude, så din far kan nyde musikken og ikke mindst øjeblikket uden forstyrrelser.

Udover headset og bøger er sportsstrømper altid en god idé, hvis din far elsker at være aktiv og bevæge sig. Det er altid noget, de færreste gider at bruge penge på, og derfor er sportsstrømper altid en sikker vinder til Fars Dag.