Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg snorker. Det får jeg i hvert fald jævnligt fortalt af min kone, og hun nægter derfor at sove i samme værelse som mig. Men jeg vil gerne sove i samme seng som hende – det gør ægtefolk jo – så for at få det til at lykkedes, er jeg nødt til at gøre en aktiv indsats.

Her er der mange løsninger til at dæmpe mit snorkeri, men der er også en løsning til at sørge for, at larmen ikke ryger ind i min kones ører.

Den kommer fra den finske virksomhed QuietOn, der siden 2016 har arbejdet med aktiv støjreducering for at sikre en god nattesøvn, og deres nyeste skud på stammen er ørepropperne QuietOn 3.

Dem har jeg så fået fingrene i, og her i artiklen får du mine erfaringer. Lad os lige starte med en video, der forklarer, hvordan teknologien egentlig virker.

SE MERE HOS QUIETON

Meget mere end bare et par ørepropper

Min kone er generelt en lyd-nazi, så hun sover med ørepropper. Du ved, de der orange nogle af skum, som du kan købe i lufthavnen eller på apoteket.

De hjælper med at kvæle lidt af lyden, men det er åbenbart ikke nok, for de gør absolut intet ved snorkelyde. Her er der brug for skrappere midler.

QuietOn 3 er specialudviklet til at håndtere lige præcis den lavfrekvente snorken, og teknologien er baseret på den aktive støjreducering, du finder i dine hovedtelefoner. Den er bare mere fintunet til frekvensen fra snorken, og det fungerer ved, at de indbyggede mikrofoner lytter til lyde, hvorefter højtalerne bruger inverterede lydbølger til at neutralisere lyden.

Helt forenklet kan man sige, at teknologien udligner de +5 der kommer udefra med -5 i dine ører, så resultatet er 0.

Her er det så en ekstra bonus, at QuietOn 3 faktisk er forsynet med ørepuder af skum, som virker præcis som de almindelige ørepropper. De tager altså de fleste uønskede lyde, mens de også klarer den lavfrekvente snorken, som almindelige ørepropper ikke kan gøre noget ved. Endda også den irriterende bas, der kommer gennem væggen, når en af dine naboer holder fest.

Det er i hvert fald teorien, som QuietOn allerede har høstet et hav af priser for, og i næste afsnit ser vi på, hvad der sker i den virkelige verden.

SE MERE HOS QUIETON

QuietOn

Hvordan virker det så i praksis?

Overraskende godt.

QuietOn 3 er fuldstændigt idiotsikre at bruge, for du skal simpelthen bare tage dem ud ad opladningsetuiet og smide dem i ørerne. Der er ingen forvirrende knapper eller omstændig opsætning i en app eller andet.

Du skal bare lige sørge for at finde den rigtige størrelse på ørepuderne, for der følger fire med i æsken, og det er helt essentielt, at de passer godt i ørerne. Her var min kone og jeg vist lidt for ivrige efter at komme i gang, for hun brugte bare de ørepuder som i forvejen sad på enhederne, og det hjalp ikke særligt godt.

Derfor forlod hun også vores seng efter et par timer, og da jeg vågnede dagen efter var hun allerede ved at give op. Men det ville jeg ikke acceptere.

Vi gav os derfor god tid til at få det rigtige fit, og vi fulgte slavisk den korrekte måde at tage dem i ørerne. Det gjorde en kæmpe forskel. Vi kunne faktisk sove i samme seng. Okay, min kone sover stadig ikke fantastisk om natten, men det skyldes en lang række andre faktorer. Nu er det i det mindste ikke min snorken, som holder hende vågen.

Her skal jeg så lige tilføje, at jeg ikke helt er klar over, hvor højt jeg egentlig snorker. Min kone siger, det er meget højt, men det er jo hendes subjektive mening. Jeg tror ikke, det er så galt. Til gengæld har vi en hund, der godt kan trække vilde torsk i land og endda vække mig, så jeg skal vist også have fat i et par QuietOn 3.

Så længe du husker at være meget nøjsom med udvælgelsen af den korrekte størrelse ørepuder og isætte dem korrekt, så er der helt sikkert noget at hente, hvis din nattesøvn bliver forstyrret af en højlydt sengepartner.

Du skal bare lige være klar over, at ørepropperne med aktiv støjreducering ikke giver 100% stilhed. Det er der alligevel ikke noget, der kan.

SE MERE HOS QUIETON