Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det smarte hjem er godt og grundigt på vej, og hvis du er lige på vippen til at springe med på de nye muligheder, giver tedee dig en smart indgang til at gøre dine låse smartere. Så er du jo i gang, og du kan altid udbygge de smarte løsninger.

Her i artiklen kigger vi nærmere på de smarte låse fra tedee, der virkelig gør dit liv lettere.

Drop nøglerne – brug mobilen

Nøgler har jo eksisteret i en evighed, men den digitale revolution er altså klar til at overtage alle de fysiske opgaver.

En af disse er din hoveddør, hvor de intelligente låsesystemer allerede har gjort sit indtog. En af de nye spillere på markedet er tedee, som kommer med et par snedigheder i forhold til konkurrenterne.

Helt lavpraktisk, så overtager din mobil låsefunktionen. Det betyder i praksis, at din telefon bruger bluetooth til at låse og låse din dør op, og det giver en lang række fordele i stedet for en gammeldags nøgle, for din hoveddør er altså en integreret del af dit smarte hjem.

Du behøver for eksempel ikke at tage hverken dine nøgler eller mobil opad lommen, for hoveddøren åbner automatisk ved hjælp af Bluetooth. Det modsatte gælder, når du forlader hjemmet. Så låser døren automatisk, når du går hjemmefra.

Og med den digitale nøgle bestemmer du desuden selv, hvem der skal have adgang til dit hjem. Du kan dele digitale nøgler efter behov, så dine udvalgte personer får adgang uden behov for en fysisk nøgle. Det kan være en vicevært, pakkelevering eller svigermor.

Tedee

Nem installering

Nej, du behøver ikke en låsesmed for at opgradere til en tedee smart lås. Du kan klare det hele selv.

Når du bestiller, skal du lige oplyse dem om din nuværende lås – for eksempel, om den sidder over eller under håndtaget – og så sender de en lås, der passer perfekt til din dør.

Det er faktisk lige ud ad landevejen, og når først du har installeret låsen og sat det formelle op på mobilen, er du klar til at åbne og lukke din dør langt smartere.

Hvad så med strømmen?

Jo, der er et batteri i den smarte lås, så der er ikke noget behov for at trække ledninger. Batteriet virker i op til seks måneder, og du kan oplade det på en enkelt nat, så i praksis er det ret let.


Se andre seje sager om: