Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Nu kan du simpelthen få rumteknologi ind i dit smarte hjem. Og det er snedigt, praktisk og godt for både planeten og din pengepung.

Orbital Showers oprindelse kommer nemlig fra et NASA-projekt. Nærmere bestemt udfordringen med at skabe en livsstil på Mars, som ligner den her på Jorden. Astronauter skal jo også bruge vand, men på Mars er det en meget begrænset ressource. Derfor er der behov for at optimere udnyttelsen af vandet.

Resultatet er verdens første cirkulære brusersystem, der sparer op til hele 90% af dit vandforbrug og 80% af dit energiforbrug. Vandet bliver endda endnu renere end det, der kommer ud af en normal bruser.

Ja, det lyder næsten for godt til at være sandt, men jeg har set systemet i levende live, og det virker helt efter hensigten. Orbital Shower er da også på markedet, så du kan købe og installere den derhjemme, og du kan bestille en demo af bruseren LIGE HER.

Det viser bare, hvad man kan opnå med teknologi, og i videoen herunder kan du se, hvordan Orbital Shower egentlig virker.

En bruser der giver ren samvittighed

Jeg skal da ærligt indrømme, at jeg ikke er særligt god til at spare på vandet. Derfor går jeg også i bad hver dag, og det tager den tid, det nu engang tager.

Til gengæld kan jeg gøre det med god samvittighed i en Orbital Shower.

De åbenlyse fordele er besparelse af vand og energi, så du simpelthen sparer penge. Her er sidegevinsten så, at du belaster planeten mindre ved at forbruge færre af dens ressourcer. Ja, det er win-win. Og du bliver selvfølgelig ren, for der kommer masser af vand ud af bruseren i stedet for den fesne oplevelse af at stå under en bruser med vandsparer, hvor der bare mangler tryk.

Faktisk er vandet fra Orbital Shower renere end det, der kommer ud af vandhanen. Vandkvaliteten kontrolleres nemlig 20 gange i sekundet, og de indbyggede filtre og UV-lys renser helt ned på nanopartikelniveau.

Det betyder altså, at du får en fremragende tur under bruseren og samtidig sparer penge i forhold til din gammeldags bruser. At du så også kan følge med i dit forbrug på en app og altså se, hvor meget du sparer, er jo bare en ekstra bonus.

Ja, det her er virkelig en lækker bruser til det smarte hjem.

Du kan bestille en demo af bruseren LIGE HER

Orbital Shower er den ultimative bruser til dit smarte hjem

Herunder har vi samlet en række svar på de spørgsmål, folk typisk har i forhold til Orbital Shower.

Er det vigtigt at spare på vandet?

Der er mange grunde til at spare på vandet. Vandinfrastrukturen i mange byer – også i Skandinavien – er ikke bygget til at håndtere befolkningstilvæksten og urbaniseringen, hvilket sandsynligvis vil føre til højere vandafgifter og vandforsyningsproblemer i fremtiden. Derudover har miljøpåvirkninger fra klimaforandringerne i de seneste år påvirket vores vandforsyning, hvilket allerede nu skaber vandmangel i nogle områder. At spare på vandet reducerer desuden energiforbruget, udledning på grund af energiproduktion samt brug af kemikalier til rensning af vandet.

Er det okay at tisse i bruseren?

Du kan stadig gøre det, hvis du vil. Det kan faktisk spare vand, fordi du slipper for at spule ud i toilettet. Kropsvæsker som urin og sved har en god ledningsevne, hvilket betyder, at de fjernes fra sensortanken og skylles ned i afløbet. Orbital Shower har flere mekanismer til at sikre høj vandkvalitet. For det første afgør avancerede sensorer i sensorafløbet, om brusevand skal genvindes eller udledes via afløbet, afhængigt af forureningsniveauer. Det genvundne vand forfiltreres og renses derefter gennem et 1-mikrons filter og UV-C-desinfektion, før det genbruges. Orbital Shower er også udstyret med en automatisk selvrensning mellem hvert brusebad og fjerner potentielt skadelige bakterier.

Er det sværere at bruge Orbital Shower end en almindelig bruser?

Overhovedet ikke! Enhver certificeret VVS’er kan installere Orbital Shower ved hjælp af vores vejledninger og manualer. Vores certificerede partner kommer også hjem til dig for at klargøre og forbinde systemet, så du får den bedste bruseoplevelse fra dag ét. Vedligeholdelsen er også let – filtrene skal blot skiftes hver 6. måned eller for hver 100 brusebade.

Er Orbital Shower en god investering?

Det gode er, at jo mere du bruser i Orbital Shower, jo mere vand og energi sparer bruseren. Derfor er Orbital Shower en god investering til fremtidige stigninger i dine regioners vand- og energipriser, og det øger også værdien af ​​din ejendom i det lange løb. Hvis du kan lide at bade i lang tid, kan et cirkulært brusebad være et oplagt valg.


Se andre seje sager om: