Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Bare rolig, det her er ikke en indviklet guide med finurligheder til de garvede brugere af produkter til Smart Home. Eller, de kan da sikkert også få lidt inspiration ved at læse med.

Det er en helt nede på jorden introduktion til, hvordan du får smart LED-lys i dit hjem, for det er den letteste måde at komme i gang med et Smart Home, og så er LED-lys bare pokkers energibesparende i sig selv, mens de medfølgende smarte muligheder lige giver den et ekstra trin opad på fornuftigheds-stigen.

Allerede ved at skrue en LED-pære i fatningen, sparer du altså penge i forhold til gammeldags halogen- og glødepærer. Med de smarte funktioner sparer du endnu mere.

KØB DINE SMARTE LED-LYS HER

Lampeguru

Let at gå til – flere muligheder, hvis du vil

Du kan da sagtens bare smide en smart LED-pære i din lampe og så bruge den uden alle de smarte funktioner.

LED-pærer bruger nemlig meget mindre strøm på at lave den samme mængde lys som halogen- eller glødepærer, mens de desuden har en meget længere levetid.

Og det er godt for pengepungen.

Her kan du så integrere pæren i en Smart Home-løsning, hvor du pludselig får intelligent styring af lyset via en app på telefonen, og det er her alt det sjove begynder.

Før du begynder, skal du så lige finde det ønskede system, hvor de tre største er Apple HomeKit, Google Assistant og Amazon Alexa, men det får du hjælp til LIGE HER, hvor du også kan se, hvilke pærer og tilbehør der passer til netop dit system.

Men hvad kan man så?

Jo, mulighederne er nærmest uendelige, men hvis du vil starte simpelt ud, er der en række ting, som ikke kræver alverden at få styr på.

Du kan selvfølgelig bruge dine stikkontakter, som du plejer, men mobilen fungerer også som fjernbetjening. Også selvom du ikke er hjemme. Er du derfor kommet lidt for hurtigt ud ad døren, kan du for eksempel sikre, at lyset er slukket fra din mobil, og du kan lige slukke badeværelseslampen, hvis den stadig skulle være tændt.

Hey, unødvendigt lys må da være det første at spare på, hvis elregningen skal ned.

Du kan også sætte smart styring op med en bevægelsessensor, så lyset helt automatisk tænder og slukker, og du kan faktisk få en hel række smarte sager til lysstyring, som du ser LIGE HER.

Allerede nu er du godt i gang med at skære en god portion af elregningen, og nu har du pludselig et værktøj til at være endnu mere effektiv i jagten på de sidste procenter.

Så er det jo bare ekstra fedt, at smart lys faktisk også har en hel række funktioner, der gør din hverdag lettere.

KØB DINE SMARTE LED-LYS HER

Lampeguru


Se andre seje sager om: