Denne artikel er lavet i samarbejde med Electrolux, der har stillet en Pure A9 Luftrenser til rådighed.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Vi har måske ikke det bedste indeklima her på redaktionen, hvor luften hurtigt kan blive tæt med mandehørm. Men de fleste hjem er faktisk fyldt med usunde sager, du hverken kan lugte eller se, og her er løsningen en luftrenser.

Derfor var det også fedt, at Electrolux sendte deres nye luftrenser til vores kontor, så vi kunne give den en tester, og her får du vores indtryk.

Designet sidder lige i skabet

Helt ærligt, de fleste luftrensere forkæler mulighvis indeklimaet, men dine øjne lider altså. De er som regel ikke særligt pæne.

Her er det straks flottere med en Electrolux Pure A9. Det er tydeligt, at designet er inspireret af former og farver fra B&O, og det gør absolut ingenting. Med gråt stof og læderhåndtag ligner det jo lidt en højtaler, og det er fedt, når et praktisk værktøj faktisk er med til at pifte indretningen op, så den får flere funktioner. Vi har efterhånden skrabet en del seje Mandesager sammen med alt fra elscootere til grills, pengeskabe og selvfølgelig flasker og udstyr til hjemmebaren, og her passer luftrenseren perfekt ind.

Det åbenlyse fravær af knapper er også et stort plus, for du styrer hele moletjavsen på touchdisplayet på toppen af luftrenseren eller via din mobiltelefon.

Electrolux har lavet den skarpeste luftrenser til dit smarte hjem

Det skarpe design har et snedigt touchdisplay på toppen, der er idiotsikkert at bruge.

Passer til dine specifikke behov

Det er virkelig nemt at bruge en Electrolux Pure A9 Luftrenser. Selve installationen tog to minutter ved at smide luftfilteret i kassen, stikket i kontakten og trykke på tænd-knappen. Så analyserer den hurtigt luftkvaliteten og går i gang med at rense luften. Herefter henter du Pure A9 appen, og så er der fuld kontrol på mobilen, hvor du kan følge med i udviklingen af luftkvaliteten, manuelt styre blæserhastigheden eller sætte den på autopilot. Så behøver du faktisk ikke gøre noget, for det sørger den selv for.

Men du kan selvfølgelig tweake det helt efter dine egne behov.

Der findes nemlig flere forskellige filtre. Er du allergiker, kan du vælge at bruge det særlige allergivenlige filter, der indfanger fine pollenartikler i luften. Har du husdyr, vælger du filteret, der absorberer de gasser, der forårsager dårlig lugt. Har du småbørn, der let bliver syge eller er startet i institution, kan du bruge ”Care Protect” til at fange luftbårne bakterier og virale enzymer. Og du kan skifte mellem filtrene efter behov. Hvert filter har et unikt ‘smart tag,’ der automatisk holder styr på filterets levetid, og selvom du fjerner et filter, kan du geninstallere det næste sæson. Filterets levetid reduceres kun, når det er i brug.

Electrolux har lavet den skarpeste luftrenser til dit smarte hjem

Den medfølgende app giver kontrol og det fulde overblik.

Hvordan virker det så i praksis?

Overraskende godt. I og med, at du jo sjældent tænker over luftkvalitet, så skal løsningen til at sikre den selvsamme kvalitet selvfølgelig også være smertefri og let at gå til. Ellers drukner effektiviteten jo i bøvl og besvær.

Vi har haft Electrolux Pure A9 Luftrenseren på kontoret i en måneds tid, og i hele den periode har vi egentlig ikke rigtigt tænkt på den. Jojo, den pynter da, men det er ikke sådan, at man fra den ene dag til den anden føler en mærkbar effekt.

Til gengæld oplevede jeg her den anden dag, at der var sådan lidt uhumsk på kontoret. Ikke sådan noget man bemærkede, når vi sad på kontoret, men når man gik ud og kom ind igen, var der en lidt sur lugt og trykket atmosfære. Jeg tænkte så, at jeg nok hellere måtte skrue op for luftrenseren, og så opdagede jeg, at den rent faktisk var slukket. Jeg ved ikke, hvor længe den havde være slukket, men jeg tændte den igen og efter et par timer var luften god igen. Så den gør altså noget godt for luftkvaliteten.

Så er spørgsmålet selvfølgelig, om du også vil kunne mærke en effekt på kvaliteten i dit indeklima?

Men lad mig så lige stille det åbenlyse spørgsmål: Kender du overhovedet kvaliteten af dit indeklima?

En Electrolux Pure A9 Luftrenser analyserer din luftkvalitet og forbedrer den, og hvis du har den mindste tvivl, er der hjælp at hente.


Se andre seje sager om: ,