Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Robotstøvsugere er bare geniale. Støvsugning er jo ikke ligefrem en sexet tjans, men med en iRobot Roomba i3+ slipper du for at spilde tid på gulvene, for den er ekstremt nem at sætte op og betjene i det daglige, og så skal du ikke bekymre dig om beskidte gulve.

Derfor har vi selvfølgelig også én kørende rundt her på redaktionen, og her i artiklen får du et overblik over de smarte funktioner. Vi kigger også nærmere på robotstøvsugerens følgesvend, der gør det her til den perfekte duo.

Først får du en kort video, der viser makkerparret i aktion.

Det bedste er, at du ikke lægger mærke til den

Du behøver på ingen måde være teknisk anlagt for at få gang i robotten. Opsætningen er lige ud ad landevejen og faktisk så nem, at alle kan gøre det uden problemer. Og når først den kører, lægger du slet ikke mærke til den.

Ja, det kunne ikke blive nemmere at få rene gulve.

Vi har parkeret vores robotstøvsuger under sofaen på kontoret, hvor den er gemt godt af vejen.

Det betyder også, at vi slet ikke ser den, for via appen har vi sat den til at ordne gulvene om aftenen, når vi alligevel ikke er i nærheden. I praksis betyder det, at der aldrig bliver spekuleret over støvsugning, for der når aldrig at blive så beskidt, at man tænker, nu skal der da lige støvsuges.

Og iRobot Roomba i3+ klarer gulvene så godt, at der hele tiden er følelsen af at have rene og pæne gulve. Selv på trods af, at vi har en kontorhund der fælder gevaldigt. Robotstøvsugeren er nemlig virkelig effektiv.

Det skyldes teknologier som Dual Multi-Surface-gummibørster og Dirt Detect, der sørger for at samle det hele op, mens der er ekstra fokus på særligt beskidte områder. Hundens madskål i køkkenet er for eksempel et af de steder der plejer at blive rigtigt beskidte, men her er der også helt rent, når vi møder ind om morgenen.

iRobot Roomba i3+

Kæmpe støvbeholder

Der er selvfølgelig en indbygget støvbeholder i robotstøvsugeren, som du skal sørge for at tømme med jævne mellemrum.

Det smarte ved iRobot Roomba i3+ er den ekstra store støvbeholder, som er monteret på opladningsstationen. Her sørger den selv for at tømme sin egen støvbeholder i den store, og det gør faktisk, at den kan være selvkørende i op til to måneder.

Det er ret lang tid, og så skal du bare tømme den store beholder, når du får besked på det.

Når du først vænner dig til at have en kæmpe støvbeholder, vil du ikke gå tilbage til den indbyggede. Ja, dovenskaben længe leve, men det gør faktisk bare, at du lægger endnu mindre mærke til robotten.

Bliver smartere med tiden

Jeg kan huske, da robotstøvsugerne begyndte at myldre frem for en del år siden. De var altså ikke så smarte, som de ellers påstod.

Der er til gengæld sket en stor udvikling, og den nye iRobot Roomba i3+ er udstyret med et væld af smarte funktioner, som ikke bare virker gode på papiret – de fungerer fremragende i praksis.

Der er især sket en del med softwaren, og med iRobot Genius Home Intelligence kan du bruge den medfølgende app til at skræddersy en løsning, der passer til dine behov.

Hemmeligheden er kunstig intelligens, der lærer dine rengøringsmønstre og tilpasser sig ved at komme med tips til planer og opgaver, som for eksempel når din hund fælder ekstra meget eller der er godt gang i pollensæsonen. Her bliver den så endnu bedre med tiden, fordi den lærer af den indsamlede data.

Og hvis du allerede er godt i gang med et liret Smart Home, kan du selvfølgelig bruge Google Assistant og Amazon Alexa til stemmestyring og fuld integration.

Gulvvaskeren er den perfekte makker

iRobot Roomba i3+ støvsuger gulvene til perfektion, men den kan altså ikke vaske dem.

Det kan du til gengæld få gjort, hvis du tilføjer en iRobot Braava Jet M6 gulvmoppe. Robotstøvsugeren er nemlig udstyret med teknologien Imprint Link, som i praksis betyder, at den taler sammen med gulvmoppen.

Når støvsugeren er færdig går gulvmoppen i gang, og vi har selv den dynamiske duo her på redaktionen. Det fungerer fuldstændigt, som det skal.

Hvis du virkelig er vild med at støvsuge selv på den gammeldags måde, skal du da bare fortsætte med det. Hvis du ikke gider at bøvle med det selv, er de her robotter klar til at tage tjansen. Og de gør det godt.


Se andre seje sager om: , ,