Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Tønden, tronen, kontoret. Kært barn har mange navne, og for mange er badeværelset et af de vigtigste rum i huset.

Derfor overvejer du måske også at opgradere dit gamle toilet med et nyt og mere moderne, men her skal du lige træde varsomt. Der er nemlig mange modeller at vælge mellem derude, og forskellen ligger ikke bare i det æstetiske og din individuelle stil.

Det har de heldigvis fuldstændigt styr på hos CompletVVS, der forhandler hele moletjavsen, så dem har vi allieret os med for at guide dig gennem junglen.

Jamen det var da så lidt. Man kan jo ikke være grundig nok, når det kommer til toiletter.

CompletVVS

På billedet ovenover ser du Ifö Spira Rimfree toilet 6260 med lukket S-lås

Vælg det rigtige toilet

Helt grundlæggende opdeler man toiletter i to kategorier: Gulvstående toiletter og væghængte toiletter.

Her findes der så underkategorier, hvor du for eksempel kan få toiletter med bidet (de kaldes også douchetoiletter), toiletter med P-lås, toiletter med S-lås og Back to Wall toiletter.

Ja, det bliver hurtigt indviklet at vælge den rigtige model, men her skal du lige stille dig selv et vigtigt spørgsmål: Er det bare toilettet der skal udskiftes, eller skal hele badeværelset have den store tur?

Er det kun toilettet, er den mest enkle løsning for dig bare at finde et toilet, der matcher det gamle i opbygningen. Så er det let og elegant at udskifte, og du skal ikke til at rode med rør eller andre besværligheder.

Skal du derimod renovere hele badeværelset, er der frit spil.

Okay, det er selvfølgelig klart nemmest at holde dig så tæt på det gamle toilet som muligt, men hvis du for eksempel har et gulvstående toilet og gerne vil have en mere stilren og moderne løsning med et væghængt toilet, er det jo nu, du har chancen for at gå all in.

CompletVVS

På billedet ovenover ser du Kartell Laufen væghængt toilet

Få fikset dit gamle toilet

Nå ja, det kan jo også være, at der slet ikke er noget i vejen med dit gamle toilet. Det har jo trods alt været en loyal tjener gennem mange år, så hvis du lige giver det lidt kærlighed, er det klar til at fungere i mange år endnu.

Her er der klassiske problemstillinger, som egentlig ikke er særligt svære at løse, og hos CompletVVS har de lavet en række guides til dig.

De har for eksempel sammensat en guide til at få styr på et toilet der løber, mens du også får tips og tricks til at rengøre toilettet for kalk og snavs.

Hey, det er faktisk ikke så svært med den rigtige knowhow og opsmøgede ærmer.

Har du styr på dit toilet? Et toilet er nemlig ikke bare et toilet

På billedet ovenover ser du Duravit D-Neo SensoWash douchetoilet kompakt