Der findes ikke dårligt vejr, kun forkert påklædning. Men når der står Helly Hansen på dit tøj, er du sikker på at have det godt i selv det ondeste vejr. Spørg bare de hårdføre krabbefiskere i Beringshavet eller professionelle skiløbere, der sværger til HH-logoet. Nu er Helly Hansen efter fire års udvikling så klar med et nyt våben mod elementerne: Den helt nye LifaLoft-kollektion, der består af flere midlayers baseret på den højteknologiske isolering, som er markedets letteste og varmeste og dermed din nye bedste ven til vinter. Her i artiklen kigger vi nærmere på materialets unikke konstruktion og kvaliteter.

Du kan starte med videoen her, for den forklarer det grundlæggende.

Fire års udvikling mod det perfekte resultat

Der er ingen grund til at gøre tingene halvt, og det har Helly Hansen heller ikke gjort med udviklingen af LifaLoft. I samarbejde med det anerkendte firma PrimaLoft har de brugt hele fire år på at komme frem til LifaLofts unikke egenskaber, og det hele er foregået med input fra blandt andet professionelle skiløbere.

Phillip Travell, der er Helly Hansens Category Managing Director for ski forklarer:

” Ligesom ved vores andre produkter, er vi inspireret af professionelle, der benytter vores designs hver dag. Vi sponsorerer blandt andet det Svenske Alpine skihold, og det er via et tæt samarbejde med dem, at vi har udviklet det nye midlayer. De professionelle skiløbere er hele tiden på farten, og de har behov for produkter, der holder til træningen på pisterne, sikrer varme og komfort og samtidig ikke fylder for meget, når det skal pakkes ned. De krav lever vi op til med det nye LifaLoft.”

Det betyder altså, at det her er den perfekte midlayer til din skiferie med hensyn til at holde på varmen uden at tilføre klodset vægt, men designet sidder også lige i skabet. Helly Hansens LifaLoft Hybrid Insulator jakke har således vundet den prestigefyldte Red Dot Award for bedste produktdesign i 2018.

HellyHansens nye LifaLoft-kollektion er verdens letteste og varmeste midlayer

Unikt design, unikke kvaliteter

LifaLoft består af 75% Lifa-fibre og 25% syntetiske fibre, hvilket giver en mindre volumiøs isolering og en reduceret vægt på helt op til 20% mindre end konkurrenternes polyester. Samtidig er antallet af mikroskopiske luftlommer øget, hvilket fanger og fastholder varmen med en øget isolerende effekt til følge. Sagt på godt dansk: Jakken fylder mindre og varmer mere.

En anden af Lifa-fibrenes kvaliteter er, at de ikke opsuger fugt. Det gør isoleringen perfekt til højintense udfoldelser, fordi du kan svede lige så tosset du vil uden at føles våd, og med en vand- og vindafvisende ydre membran er du desuden beskyttet mod sne og regn.

HellyHansens nye LifaLoft-kollektion er verdens letteste og varmeste midlayer

LifaLoft er altså noget nær det optimale materiale til midlayers, og Helly Hansen har derfor designet en hel kollektion baseret på LifaLoft. Den kan du tjekke lige her. Det fede er desuden, at selvom det er fremragende midlayers, så fungerer jakkerne også ganske glimrende helt for sig selv, når du for eksempel vil løbe en tur i dårligt vejr eller bare har brug for en let overgangsjakke til forår og efterår.

Hvis du er vild med at stå på ski og allerede har planlagt den vildeste vinterferie, er det nærmeste en no-brainer, at det her er din nye midlayer.


Se andre seje sager om: ,