Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Det nytter jo ikke noget at komme hjem til et hus indhyllet i mørke, så der er brug for lys. Og her kan du faktisk få blæret lys i indkørslen med energibesparende solceller, der samtidig ser skarpt ud og er mega praktisk.

Det er de eksperter i hos Greenline.dk, hvor du finder et hav af fede lys til indkørslen, og her i artiklen kigger vi nærmere på mulighederne.

Gør din indkørsel energibesparende med solcellelys

På billedet ovenover ser du Nordlux Rica Round solcelle væglamper og Nordlux Rica Round solcelle havelamper.

Fleksibilitet med lamper uden ledninger

Det kan være et kæmpe arbejde at trække ledninger til dine udendørslamper, og når du først har installeret det hele, er du sådan set låst fast.

Medmindre du vil til at bakse med ledningerne igen.

Sådan er det ikke, hvis du springer på udendørsbelysning med solceller, for de er ikke afhængige af elnettet. De trækker i stedet strømmen fra solen via et solcellemodul i løbet af dagen, og når det så bliver mørkt, er den oplagrede energi nok til at holde lamperne kørende.

Jeps, det er både med til at spare på elregningen, mens du også let og elegant kan flytte rundt på lamperne efter behov.

Her bliver det hele så ekstra genialt, hvis du vælger udendørslamper med indbyggede sensorer. På den måde tænder lyset automatisk, når du triller ind i indkørslen, og de slukker så selv efter et stykke tid. Det sikrer altså, at du ikke brænder unødvendigt lys, og du bliver desuden informeret, hvis der kommer ubudne gæster i ly af mørket. Okay, det gør du selvfølgelig også, hvis der kommer inviterede gæster.

Men der er som sagt mange muligheder, når det kommer til udendørslamper, så du kan få det, præcis som du vil.

Gør din indkørsel energibesparende med solcellelys

På billedet ovenover ser du Nordlux Rica Square solcelle væglamper og Nordlux Rica Square solcelle havelamper.

Masser af lækre udendørslamper

Når du kaster dig ud i at få oplyst dit udeareal, er det en god idé lige at lave en plan med hensyn til lampernes placering og formål.

Og her er der en række muligheder til at få det hele til at spille.

Du kan for eksempel få diffust, spredt lys med en udendørs væglampe med en klar eller mat skærm, eller du kan vælge et koncentreret lys med spots og lamper til for eksempel at kaste ekstra glans over husnummeret og postkassen eller garagen.

Du kan også få opadrettet lys til at supplere den øvrige belysning, og her er smarte nedgravningsspots en fed løsning, fordi det skaber en fed effekt. Så kan du selvfølgelig også gå den modsatte vej med nedadrettet lys, og her er væglamper eller lavt placerede lamper ideelle til stier og trapper. Det ser fedt ud, og så er det mere sikkert.

Det samme gør sig gældende med bed og havelamper, der giver den helt perfekte udsigt, når du nyder en varm sommeraften i haven med godt selskab.

Og bare rolig, det hele kører på LED, så elregningen ikke stikker helt af. Især ikke, hvis du har lamper med solceller.

Gør din indkørsel energibesparende med solcellelys

På billedet ovenover ser du Nordlux Nama solcelle havelamper.