OBS: Cookperfect er blevet trådløs – kan bestilles her: 

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Vi var ret meget oppe at køre tilbage i november sidste år over nyheden om en ny dansk opfindelse fra to jyske gutter – et stegetermometer, der lover at levere perfekt tilberedt kød hver evig eneste gang. Det er da guf for rigtige grill-gutter. Nu er CookPerfect, som den hedder, så endelig kommet på markedet, og derfor har vi kastet os frådende over den for at finde ud af, om det er noget der holder. Testen kan du læse længere nede i artiklen, og uden at afsløre for meget, kan jeg godt sige, at det virkelig er en suveræn tilføjelse til gadget-arsenalet hos enhver med bare en smule grill-entusiasme.

Du kan købe CookPerfect ved at klikke her

Vi tester den danske grill-opfindelse, der lover perfekt kød hver gang

Hvad er det?

CookPerfect er kort og godt et stegetermometer. Jaja, men det er mere end det. Hvis vi skærer helt ind til benet, så tager CookPerfect dig i hånden og sikrer perfekt stegeresultat hver evig eneste gang. Ja, det er ret genialt. Den lange forklaring er, at modsat andre stegetermometre, så måler det intelligente og interaktive stegetermometer flere målepunkter i kødet og bruger en matematisk udregning til at forudsige hvornår kødet er færdigt. Det betyder, at du kan droppe stressen og i stedet slappe af og hygge med dine gæster, og så får du besked direkte på mobilen, når kødet er klar til servering.

Hvordan virker det i praksis?

Kort og godt, så virker det hamrende godt. Vi samlede hele redaktionen plus det løse, så vi havde 12 mand omkring havebordet i det gode vejr og rigeligt med kød i form af en kæmpe flæskesteg, en ordentlig mørbrad, to lammekøller og ribben til de helt sultne i flokken. Aldrig gå ned på mængden af mad. Derfor havde vi også forsynet os med et ekstra spyd, for CookPerfect klarer to ad gangen. Og det hele er Plug N’ Play, for der er ingen knapper på enheden, der automatisk starter, når du tilslutter stegetermometeret. Du henter bare appen og logger ind, herefter sætter du sensorerne i kødet, smækker det på grillen og vælger den ønskede tilberedningsgrad i appen. Så kunne vi med ro i sjælen hygge omkring bordet og rykke et par bajere, mens der var styr på grillen. Jeg havde indstillet mobilen til at give en alarm, når kødet var færdigt, men kunne alligevel ikke lade være med at følge lidt med i appen undervejs. Her kan du se den aktuelle temperatur i kødet og en aktivitetslog over alt det kød, du har kørt gennem grillen, og det er virkelig overskueligt bygget op.

Vi tester den danske grill-opfindelse, der lover perfekt kød hver gang

Resultatet

Man får jo næsten dårlig samvittighed over, hvor lidt indsats og fingerspitzgefühl, du selv kaster efter hele processen. Men resultatet er simpelthen helt perfekt og fuldstændigt i tråd med den indstilling, du har valgt på forhånd. Det er næsten som at have en kok på besøg, der gør det hele for dig. Men jeg er alligevel ikke for fin til at tage æren for kødet, for jeg har selv lagt det på og taget det af, så det tæller også. Det er virkelig en fed gadget, der er langt foran de andre spillere på markedet, og det skyldes især den præcise måling af kødet, mens også hele det simple og holdbare design krydret med letheden i at komme i gang og føre grilleriet helt i mål banker kvaliteten helt i top. Kort sagt – de danske opfindere kan roligt klappe hinanden stolt på skuldrene. Det spiller bare.

Du kan købe CookPerfect hos Mandegrej.dk ved at klikke her


Se andre seje sager om: