Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Når mænd rammer milepælen med 30 år på bagen, begynder der at ske nogle forandringer med kroppen. Testosteronniveauet begynder langsomt at falde. Faktisk sker der en mindskning af dit testosteron med 1% om året med en række mindre heldige tendenser til følge. Du kan for eksempel mærke, at du mangler energi og overskud, du vil opleve reduceret muskelmasse og din sexlyst kan også dale, hvilket resulterer i træthed i hverdagen, du føler dig slidt, svag og uden den samme lyst til at dyrke sex som tidligere. Hvis du derfor er over 30 år gammel og mærker nogle af disse symptomer, er det klare tegn på, at du er ved at ramme den mandlige overgangsalder – også kaldet Andropause.

Men tag det roligt, for selvom du bliver ældre, er der stadig en masse, du selv kan gøre for at holde gejsten oppe.

Mad, drikke og motion holder helten i gang

Hvis du er overvægtig, kan det allerede sætte processen med faldende testosteronniveau i gang i 20 års alderen. Derfor er det en meget god idé med motion, og så kan det godt være, at du ikke behøver træne op til at gennemføre et Iron Man, men din puls skal da lige over 100 i ny og næ, og så er det egentlig lige meget, om du løber en tur, spiller fodbold med gutterne eller tager en omgang med konen i soveværelset. Det hjælper alt sammen.

Den anden helt store faktor er din kost. Her hjælper det selvfølgelig med en sund og varieret madplan, og du kan desuden supplere med kosttilskud for at dæmme op for de negative konsekvenser ved et faldende testosteronniveau. Et af disse er kosttilskuddet Maxulin®, der blandt andet indeholder den patenterede ingrediens Testofen® (ekstrakt af bukkehornskløver), som i anerkendte internationale studier har en påvist effekt overfor nogle af de aldersrelaterede gener og følger af et faldende testosteronniveau. Jeg er selv 36 år gammel – det er jo ingen alder – og nu har jeg spist en pille om dagen i lige knap et par måneder, og jeg må indrømme, at jeg kan mærke en tydelig forskel. Jeg har generelt mere energi, og selvom jeg måske ikke føler mig 10 år yngre, så føler jeg mig i hvert fald ikke ældre end jeg er. Det er faktisk ret fedt, og det er klart et kosttilskud, jeg vil anbefale til mænd over 30 år, der mangler lidt mere tænding i hverdagen.

KØB MAXULIN VED AT TRYKKE HER OG FÅ 50% RABAT

Tjek dig selv - er du ramt af den mandlige overgangsalder?