Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Der er mange forskelle på mænd og kvinder, men en af de mest åbenlyse er behåring i ansigtet. Derfor er skægget også en af grundstenene i mandighed, og jeg foretrækker selv at have en eller anden form for skæg – både fordi det ser skarpt ud og fordi det er lettere end at hive skraberen frem hver dag for det glatte look. Her bruger jeg en trimmer cirka en gang om ugen for at holde det ved lige, for går der længere tid, kommer det hurtigt til at se sjusket ud, mens der heller ikke er nogen grund til at ordne skægget for ofte. Det er en balancegang. Og her er det vigtigt med det rette udstyr, så jeg var glad for at få muligheden for at teste den nye OBH Nordica Attraxion Extreme på mit eget skæg, for selvom den ser ud til at være opgaven værdig med det rene design og blade med en titanium-belægning, er det jo svært at afgøre noget, før man har mærket det på egen krop. Nu har jeg så brugt den i et stykke tid, og her følger indtrykkene fra mit forsøgs-fjæs.

Mine oplevelser med OBH Nordica Attraxion Extreme

Lad mig bare sige det med det samme. Jeg er vild med den her trimmer, og det er mit skæg også. Nu skal jeg fortælle dig hvorfor. Min gamle trimmer er efterhånden fem år gammel – fra et mærke, jeg skal lade være usagt – og det her må være det samme som at gå fra en fem år gammel mobiltelefon til en spritny af slagsen, for forskellen er kæmpestor.

Designet

Hvis jeg starter med designet, så ligger den rigtigt godt i hånden med en pæn tyngde, og den ru overflade på bagsiden sørger for, at jeg kan køre den rundt uden at være bange for at tabe trimmeren på de hårde fliser på badeværelset. Det er fedt med displayet til at vise den resterende batteritid, og den klarer i øvrigt snildt to timer på fuldt drøn, hvis du for eksempel vil have den med på ferie uden at tage opladeren med, mens det er hurtigt at skifte fra 0,5 til 2,5 millimeter eller påsætte en af de 6 medfølgende afstandsstykker med en længde på op til 3o centimeter. Så meget længde får jeg nok ikke selv brug for, men det er der jo nogen der gør.

Hvordan trimmer den så?

Fremragende. Intet mindre. Jeg har tykt skæg – især lige under hagen og på kæbelinjen – og her har jeg tidligere kæmpet med at få det hele med, så jeg skulle spilde tid på at gennemgå ansigtet efter “helligdage”. Det er ikke nødvendigt med den her fætter. Jeg sætter den bare på 2,5 millimeter og kører hurtigt hele ansigtet igennem, og så er det hele trimmet uden enkelte udstikker-hår, mens jeg lige sætter den ned på 0,5 millimeter og ordner ører og kanter på selve skægget, og så er den ged barberet, som man siger. Derefter giver jeg den lige en hurtig skyller under vandhanen, et par svirp i luften og sætter den tilbage i holderen, hvor den tanker strøm og er klar til næste gang. Jeg kan ikke rigtigt forestille mig, at det skulle være muligt at ordne skægget meget hurtigere og mere præcist.

Nu ved jeg i hvert fald, hvad jeg skal trimme skægget med de næste fem år, og så bliver det spændende at se, hvilke innovationer OBH Nordica er klar med til den tid. Så ja, OBH’s nye skægtrimmer ordner selv det mandigste skæg.