Hvis du stadig ligger på sofaen, mens konen klarer det huslige, er det vist på tide at vågne fra 1950’erne og komme ind i kampen i år 2016.

Og skynd dig for guds skyld at gribe ud efter støvsugeren, for det er en langt bedre tjans end for eksempel at klare vasketøjet.

Her får du selvfølgelig brug for ordentligt grej, og vi har kigget nærmere på den nye Electrolux UltraPower, som de selv siger er en støvsuger til mænd med det klingende slogan “Unleash The Power”.

Det må jo komme an på en prøve, så her følger vores indtryk efter et par uger med støvsugeren i hånden.

Electrolux UltraPower - støvsuger til mænd

DESIGN

Der er tale om en ledningsfri støvsuger, hvor det hele er samlet i samme enhed, og det betyder, at du ikke behøver at skifte stikkontakter, når du manøvrerer rundt i hytten, hvilket må siges at være en klar fordel. I stedet sætter du den bare på plads i den medfølgende oplader, og så er der altid strøm, når du har brug for det. Så længe du husker at sætte den ordentligt i opladeren, men her fortæller et lys dig, at den tanker strøm, så det er ret idiotsikkert. Det sorte design hiver desuden macho-faktoren et niveau op, mens støvsugerhovedets indbyggede lys både er med til at gøre det let at se snavset og pimpe hele processen. Vi brugte den faktisk et par gange i bælgmørke. Hvorfor? Fordi man kan.

Electrolux UltraPower - støvsuger til mænd

FUNKTIONALITET

Du skal lige vænne dig til den ændrede vægtfordeling modsat en konventionel støvsuger, men den ligger godt i hånden, og med det bevægelige hoved, er det let at komme ind under borde og senge, så i praksis er der egentlig ikke den store forskel. Undtagen det manglende behov for stikkontakter undervejs, selvfølgelig. Sugeevnen kan sagtens følge med en gammeldaws støvsuger, og selvom de roterende børster godt kan have besvær med at samle for eksempel papir og større ting op fra gulvet, løb vi ikke ind i problemer, og faktisk klarer børsterne gulvtæpper endnu bedre end trægulve, mens du ikke behøver skifte hoved eller trykke på en knap for at skifte overflade. Det spiller bare. Når du er færdig med den store tur, tømmer du bare beholderen i skraldespanden, sætter den ind i holderen, læner dig tilbage og venter på næste gang. Det er ret let, og det er faktisk også en af støvsugerens største styrker. Når det går meget hurtigt med at finde den frem og sætte den tilbage, er du meget mere tilbøjelig til oftere at fjerne måg under for eksempel spisebordet, så du kan fjerne lidt ad gangen i stedet for at vente på den næste store tur. Spildtiden er minimal, og effektiviteten er i top.

Electrolux UltraPower - støvsuger til mænd

KONKLUSION

Hvis du står og mangler en ny støvsuger, er Electrolux UltraPower et oplagt bud. Især efter de nye EU-regler fra 2017, hvor en støvsuger kun må trække 900 Watt, for det betyder, at en ledningsfri støvsuger kommer  helt op på siden af de konventionelle af slagsen og endda overgår dem i smarthed. Og når du alligevel skal have nyt grej, kan det vel lige så godt være den sejest mulige udgave i sort.


Se andre seje sager om: