Valg af parfume kan være en udfordrende opgave for langt de fleste mænd. Der findes heller ikke et perfekt svar eller tip til det rigtige parfumevalg, men vi har alligevel forsøgt at samle en guide som kan hjælp dig i processen med at finde din personlige signaturduft. Endvidere udvikler dufte og vores personlige præferencer sig løbene således at en duft som på et tidspunkt har været ny og vovet måske går hen og bliver en traditionel og kedelig. Til dem som leder efter et hurtigt svar har vi udvalgt et par klassiske dufte som sikre valg. Du finder et stort udvalg af dufte og inspiration på Parfumdreams.dk.

Parfumetip #1 – Et personligt valg

Der er ingen tvivl om at vi alle har forskellige præferencer når det kommer til valget af parfumer. Mens nogle personer foretrækker de mere tunge dufte med duftnoter af tobak, bark, mos, rav m.m. er lettere duftnoter som citrus eller lavendel det rigtige valg for andre. Et godt tip til valg af parfume er lidt ligesom det gamle råd omkring tøjvalg; vælg noget som er behageligt at have på. Det nytter ikke noget at vælge en duft du ikke føler dig tilpas med og det forkerte valg kan endda være med til at gøre dig usikker.

For en sikkerheds skyld kan det være et godt råd at spørge en veninde til råds omkring din personlighed og type. Mener du selv at du er den sporty type, men din veninde at du er en bogorm/nørd kan det være du skal revurdere helt præcist hvilken duft som matcher din personlighed.

Parfumetip #2 – Overvej at vælge to forskellige dufte

Påfører du dig hver morgen din signaturduft kan det være en del af din rutine og måden for dig at gøre dig klar til dagen og de udfordringer der måtte komme. Derfor kan et sprøjt med din parfume også virke som en form for confidence boost som forbereder dig på dagens strabadser. Derved kan din duft også være med til at give dig en form for ro og næsten zen-lignende tilstand som beroliger dig. Som du nok kender det vender vi mennesker os hurtigt til dufte og derfor kan denne effekt være aftagende når du anvender den samme duft dagligt. I sidste ende kan det helt føles som om duften nærmest er væk fordi du har vundet dig så meget til duften. Derfor kan det være en god ide at have en alternativ duft til specielle anledninger altså en duft til dagligdagen og en duft til særlige lejligheder. Derved har du en din klassiske duft som er med til at berolige dig som en del af din rutine og så en duft som lige skal give dig et ekstra skub og som du er lidt mere opmærksom på i løbet af dagen når du skal til arrangementer hvor du gerne vil gøre ekstra indtryk eller virkelig skal være på.

Parfumetip #3 – Et naturligt valg

Uanset dit job, familie og generelle omgangskreds bør dit valg af duft passe til det miljø du befinder dig i. Dvs. arbejder du eksempelvis i en bank eller forsikringsselskab kan det være en fordel at vælge en mere klassisk eller afdæmpet duft som underbygger troværdigheden af dig som person og det firma du repræsentere. Arbejder du måske som bartender eller på restaurant kan det være en mere skarp og forførende duft er det rigtige valg til at gøre godt indtryk på gæsterne osv.

De sikre parfumevalg

#1 – Diesel

Parfumeguide – Sådan vælger du den helt rigtige parfume

Siden 1978 har det Italienske modemærke produceret og leveret populære denim jeans. Deres intense dufte er også blevet klassikere.

#2 – Tabac

Parfumeguide – Sådan vælger du den helt rigtige parfume

Denne populære duft stammer fra Tyskland helt tilbage til 1951 og er et klart eksempel på en tidsløs parfume som har været med til at forme parfumeindustrien som en af de første producenter til at introducere parfume i deres produkter til mænd.

#3 – Calvin Klein

Parfumeguide – Sådan vælger du den helt rigtige parfume

Endnu et brand som startede i modeindustrien og efterfølgende har slået sig fast som en populær afsender af friske dufte til mænd.

#4 – Bruno Banani

Parfumeguide – Sådan vælger du den helt rigtige parfume

Selvom dette produkt ikke er en parfume, men en deodorant fortjener den en plads på denne liste og sikre at du dufter selv under armene.

#5 – Davidoff

Parfumeguide – Sådan vælger du den helt rigtige parfume

En klassiker som stort set ikke behøver introduktion. Siden 1906 har Davidoff været på markedet og er fortsat et klassisk og elegant valg.

Et sidste tip – Glem ikke hudpleje

Parfumeguide – Sådan vælger du den helt rigtige parfume

Parfumer og dufte er vigtige, men ikke alt når det kommer til at udstråle selvsikkerhed og personlighed. Heldigvis har Biotherm leveret et stort udvalg af produkter når det kommer til smuk og sund hud. Du finder Biotherm produkter her.