Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Sidste år tog jeg kontakt til en anden bank, fordi jeg ville skifte væk fra min nuværende. Det var alt sammen meget fint, men så fortæller manden i røret mig pludselig, at jeg selvfølgelig fik -0,1% i rente. Arh, hvad for noget. Så jeg skal simpelthen betale renter til banken for at have mine penge stående hos dem. Godt nok en ret symbolsk rentesats, men alligevel. Plus alle de gebyrer, de altid har det med at hitte på. Men hele princippet om, at de ikke vil give mig en rente var simpelthen dråben.

Jeg var derfor parat til at prøve noget helt nyt. Det fandt jeg med den danske banking-app Lunar Way.

Ikke nok med, at de ikke opererer med skjulte gebyrer, så tilbyder de endda op til 2% – det vi i bankverdenen kender som indlånsrente – på mine surt tjente skillinger. Det er ganske fremragende. Det krævede godt nok lige lidt tilvænning i starten, for der er trods alt en klang af autoritet over at have sine penge hos Danske Bank modsat en moderne banking-app. Det er jo en møg gammel institution og pænt troværdig. Men her er kodeordet lige præcis gammel – nærmere bestemt gammeldags.

Oveni hatten får du desuden et gratis Travel Card fra Lunar Way, hvis du bruger promo-koden “mandetravel”, når du tilmelder dig. Så er du totalt klar til at rejse jorden rundt og spare penge på trælse gebyrer! Med et Travel Card fra Lunar Way kan du veksle valuta direkte i app’en, og i stort set hele verden hedder det derfor 0 kr. i hævegebyr, 0% i gebyr ved handel i udlandet og 0% i gebyr ved online handel i udenlandsk valuta. Ja, væk med de gebyrer.

En af grundene til, at bankerne kaster så mange skjulte gebyrer efter din tegnedreng er jo, at de skal fylde aktionærernes lommer, og det er der desværre kun én der kan gøre. Forbrugeren. Dig. Mig. Det skal Lunar Way ikke. Bevares, de skal da tjene penge lige som alle andre, men deres forretningsplan er mere fair og mindre profit-grådig, så du ikke bliver udsat for de ufine metoder. Det er da virkelig svinsk at lade dig betale for noget, du slet ikke har kontrol over. Derfor er det vigtigt at vise bankerne, hvem der bestemmer.

Men hvad er Lunar Way så egentlig? Det får du svar på i næste afsnit længere nede i artiklen.

Gratis, gratis, gratis

Det hører du nok også hos de traditionelle banker. Men så viser det sig hurtigt, at der alligevel falder gebyrer hist og pist. Det er faktisk noget pis og en ekstremt dårlig service, som andre brancher slet ikke ville kunne slippe afsted med. Tænk hvis du lægger et par sokker til 29 kroner på disken i H&M, og så viser kasseapparatet 33 kroner, fordi du da lige skal betale for den luft du har hevet ned i lungerne inde i butikken og den slitage dine fodtrin har medført på gulvet. Det holder ikke, vel?

Hos Lunar Way koster det, hvad det koster. Og prisen er gratis. Det betyder altså, at du ikke skal have penge opad lommen, når du opretter en konto og bruger det tilhørende kort. Jeg bruger mit kort til alt i hverdagen, og det er fedt, at der aldrig dukker en af de der trælse posteringer op i oversigten med teksten “gebyr”. Dem gider man bare ikke se på.

Ny dansk banking-app giver dig danmarks højeste rente uden skjulte gebyrer

Det er mega nemt at komme i gang og bruge

Du trykker bare på det her link – så ryger du automatisk videre til App Store eller Play Butik afhængig af din mobiltelefon – og så henter du appen. Herefter opretter du dig ved hjælp af dit NemID og billedlegitimation, og det tager bogstaveligt talt 5 minutter. Jeg gjorde det på 4 minutter, men jeg er også hurtig. Så er du simpelthen i gang. Det er vigtigt at understrege, at du sagtens kan have din normale bank ved siden af Lunar Way, for du overfører bare penge til kortet eller får din løn til at ryge direkte derind, og så kan din gammeldags økonomi stå og passe sig selv i skyggen af det moderne fremskridt.

Udover de manglende gebyrer, får du en række snedige værktøjer ved hånden direkte i appen. Nå ja, når jeg skriver appen, så mener jeg appen. Lunar Way er ikke en bank. Der er ingen fysiske filialer, for den findes kun på app, hvor du så også får direkte support og håndterer hele din økonomi. Det lyder simpelt, og det er det også. Tilbage til værktøjerne. Du får selvfølgelig et overblik over dit forbrug vist på en overskuelig og brugervenlig måde, mens funktionen “Mål” lader dig oprette en opsparing til at købe en bestemt genstand, rejse, indskud til bolig eller udbetaling til bil, og så følger du med og får motivation direkte i appen, der også kan betale dine regninger med funktionen “Pay My Bill”. Ja, det er der andre banking-apps, der kan, men her får du bare en følelse af enkelhed og tryghed på samme tid. Der er styr på det hele.

Ny dansk banking-app giver dig danmarks højeste rente uden skjulte gebyrer


Se andre seje sager om: