Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Denne artikel er lavet i samarbejde med LG, der har været så venlige at stille en LG Styler til rådighed.

Damp er fantastisk. Ja, det er nok ikke den mandigste proklamering at komme med – især ikke på et medie som vores – men det passer altså. Jeg har været fascineret af dampens rengørende egenskaber, siden jeg første gang for snart 20 år siden så en udsendelse på TV Shop med en gadget, der ved hjælp af damp kan gøre alt skinnende rent og bakteriefrit. Og den virker. Det samme gør damprengøring af en bil, som du kan få i enhver respektabel parkeringskælder, for de gutter kommer bare ind i enhver revne. Det er også teknologien, de bruger på et renseri til at rengøre og udglatte dit tøj, og nu bringer LG dampen indenfor i dit hjem med LG Styler, der er et genialt dampskab. Ja, det er et genialt dampskab, og når du er færdig med at læse denne artikel, vil du mene det samme.

Lad os lige starte med en video til at skære ind til benet af dampskabets unikke egenskaber.

Slut med at stryge eller rende på det dyre renseri

Jeg hader at stryge. På den anden side, så elsker jeg at gå med skjorte, og min kone nægter at stryge mine skjorter, så jeg er død og pine nødt til selv at finde strygebrættet frem og gå i gang, hvis jeg ikke vil rende rundt i krøllede skjorter. Eller er jeg? Med LG Styler sætter jeg bare skjorterne ind i skabet, trykker på det ønskede program på fronten og venter en halv time. Så er der friske skjorter uden krøller, og dampen har endda opfrisket tøjet og fjernet lugt og 99,9% af allergener som mider, støv, pollen og bakterier. Faktisk bruger jeg ikke længere hverken vaskemaskine eller strygejern på mine skjorter, for dampskabet er nok. Og det tager desuden imod alle materialer lige fra konens silkekjoler til mine jeans. Altså medmindre tøjet er beskidt, for så rækker dampskabet ikke. Til alt det andet, er det helt igennem perfekt.

Nu går jeg ikke selv med jakkesæt specielt ofte. Kun til særlige lejligheder. Men hvis du er flittig bruger af jakkesæt, er der altså et hav af penge og besværlighed at spare i længden fremfor at besøge renseriet. LG Styler klarer opgaven mindst lige så godt, og du behøver ikke engang forlade dit eget hjem. Du hænger bare jakke, skjorte og slips ind på bøjlerne, mens bukserne får en tur i den indbyggede pressefunktion, og så er det hele friskt med perfekte pressefolder.

LG Styler er som at have et professionelt renseri derhjemme

Er det pengene værd?

Det er spørgsmålet til en million kroner. Eller i det her tilfælde 19.999 kroner. Her er det nærliggende at sige JA, hvis dit behov er til det. NEJ, hvis dit behov ikke er til det. Men jeg vil faktisk mene, at det er en fremragende investering for alle mennesker, der har en vaskemaskine. Og det vil sige stort set alle voksne mennesker. I tilfældet med en LG Styler er det nemlig ikke et spørgsmål om at have et behov og så kaste penge efter udstyr til at løse opgaven, for når du har sådan et premium produkt stående derhjemme, så tilpasser dine behov sig helt automatisk efter dampskabet.

Jamen, lad mig da være mere specifik. Jeg bruger kun en skjorte en enkelt gang, før den skal vaskes. Det er noget med sved og hygiejne og sådan noget. Det betyder så også, at jeg slider ret kraftigt på skjorterne, for det er hårdt at komme en tur i vaskemaskinen og derefter blive tortureret med strygejernet. Nu nøjes jeg faktisk med dampskabet. I første omgang gjaldt det skjorterne, så gik bukserne over til udelukkende at køre på damp, og nu er mine t-shirts og sokker også kommet med. Underbukser og håndklæder får stadig en omgang vaskemaskine. Det betyder, at størstedelen af mit tøj sagtens kan klare sig med dampskabet, for det fjerner lugt og opfrisker det, så det føles rent og vasket.

Mit behov er ændret fra at have brug for at vaske mit tøj til, at jeg nu er afhængig af dampskabet. Og jeg sparer faktisk penge i det lange løb i renseriregninger, forbrug til vaskemaskinen – der jo heller ikke er helt billig i drift og anskaffelse – og mit tøj holder sig nyt i længere tid, så jeg ikke behøver udskifte det så ofte.

Konklusionen er altså, at alle med et ganske normalt forhold til vasketøj, som mig selv, kan have enorm gavn af at dampe sit tøj i en LG Styler. Og den fylder faktisk ikke særligt meget, så den er lige til at smide ind ved siden af garderobeskabene.

Det var jo det, jeg sagde: Damp er genialt, og dampskabet fra LG gør det tilgængeligt for alle.


Se andre seje sager om: , ,