Når du tæppebomber kullene med ordentlige lunser kød, kan du lige så godt lære fra de bedste, og Heston Blumenthals Everdure Hub er den ultimative kulgrill til kul-connaisseurs. Hey, han er jo en verdensklasse Michelin-kok, og de evner giver han videre i designet af denne grill, der virkelig banker dine forudsætninger for at kreere et gedigent måltid mad helt i vejret. Se bare på den. Det er jo et mesterværk, som videoen her flot illustrerer.

Men hvorfor er grillen så lige en grisetryne foran de andre kulgrill og gasgrill på markedet? Vi har testet Everdure Hub, og her følger vores erfaringer, der skærer helt ind til benet af de specielle egenskaber.

DESIGNET

Lad os bare starte med, hvad øjnene fortæller os. Det er et flot stykke isenkram, der råber af mandighed. Redaktionens topsælger – der samtidig går meget op i madlavning – fortæller, at hans kone beskriver den som “nydelig”, så designet tilfredsstiller begge køn. Og så er der byggekvaliteten. Med en vægt på lige over 70 kilo, er det virkelig kram, og det mærker du tydeligt i det daglige brug, hvor du overhovedet ikke behøver pussenusse om noget som helst, så du virkelig kan gå til stålet og udnytte det enorme grillområde på 80 x 41,5 centimeter med ekstra tykke riste. Udover den orange fyrkasse af porcelænsemalje er der desuden ingen forstyrrende farver, for der er jo ingen grund til at stjæle opmærksomhed fra hovedscenen – grillområdet.

Heston Blumenthals Everdure Hub er den ultimative kulgrill til kul-connaisseurs

Heston Blumenthal ved, hvordan godt kød skal smage, og hans udstyr er fintunet til smart tilberedning.

Heston Blumenthals Everdure Hub er den ultimative kulgrill til kul-connaisseurs

Den tykke grillrist holder godt styr på kødet, mens varmen klarer resten.

DE FEDE FUNKTIONER

Men når alt kommer til alt, så handler det om at lave god mad, og her bliver du hjulpet godt på vej af Everdure Hub. Det starter allerede, før du fodrer den med kød. Med det smarte Fast Flame Ignition System, skal du nemlig bare smide den indbyggede ledning på 1,5 meter i stikkontakten, kaste kul i fyrkassen, trykke på en knap og så er der varme kul kun 10 minutter senere. Grillen og dens autostartfunktion er angivet til at fungere bedst med trækul, men det virkede nu også helt fint med briketter. Og ALLE kul er grå og klar til at tage imod kød med en perfekt varmefordeling.
Heston Blumenthals Everdure Hub er den ultimative kulgrill til kul-connaisseurs

Varmelegemet i fyrkassen får hurtigt gang i det store grillområde, der ellers ville kræve op mod 3 konventionelle grillstartere, som efterfølgende får lov til at ruste farligt på terrassen. Der er heller ikke brug for tændvæske, der både sviner og lugter.

Så er du godt på vej mod at smide kød på risten, og hvis du vil tage grill-legen endnu højere op, er det lige præcis hvad du kan med det integrerede rotisseri. Det kan du gemme af vejen i grillens skabe, og når du skal have kød op at hænge, tager det 10 sekunder at gøre rotisseriet klar, hvorefter der er plads til 40 kilo pattegris, kyllinger eller hvad du nu lyster. Og det kan indstilles i tre forskellige højder, mens det selvfølgelig drejer selv, så du kan bruge tiden lidt mere fornuftigt og lige tjekke ind med jævne mellemrum. Det er lige præcis sådan en feature, der er fed at fremvise for gutterne, når herremiddagen står på grill-kunst, og det fungerer bare fornemt i praksis.

Heston Blumenthals Everdure Hub er den ultimative kulgrill til kul-connaisseurs

Det kraftige rotisseri er virkelig kram til dine lange kød-projekter.

HVEM ER DEN TIL?

Tjah, det er så absolut ikke alle der har hverken behov eller råd til at slippe 16 af de lange for en grill. Men hvis du går meget op i at grille og gerne vil betale for god kvalitet og lækre detaljer, er det her en blæret investering. På samme måde, som både en Ferrari og en Fiat får dig fra A til B, griller en Everdure Hub også dine måltider, men den gør det bare i en usædvanligt lækker stil. Grill er jo virkelig en udstyrssport, og med den her stående i baghaven, er du allerede foran, før du har tændt op i kullene.