Tekst: Peter Frøkjær

Foto: Lars Kiel

Pibe, Snadde eller et Hængelokum. Kært barn har mange navne, og når det kommer til piber, er der ét bestemt navn, der får kæmpe anerkendelse ude i det store udland: Tom Eltang. Hans piber bliver solgt som eksklusive samlervarer over hele verden, hvor den udsøgte kvalitet og rene æstetiske nydelse er på højeste niveau, og nu er han klar med sættet “The Collection”, der består af 17 unikke piber samlet i en trækasse foret med læder. Prisskiltet? Det præcise tal får du aldrig at vide, men interesserede købere skal have minimum en million kroner opad lommen.

I billederne ovenover kan du se nærmere på “The Collection” sættet, og du kan se hele udvalget af Tom Eltangs piber hos Danishpipeshop.com. Der findes selvfølgelig piber i lavere prislejer, og de er stadig vildt lækre.

Tom Eltang har lavet piber siden 1974, med bijobs for Paustian møbler, de danske pelsauktioner og som designer for Stanwell piber, og det er ikke tilfældigt, at hans håndværk har opnået så stor succes, for fokus på detaljer er nærmest OCD-agtig. På den gode måde. I “The Collection” er der for eksempel brugt klodser til piber, som har taget flere år at samle, og samtlige klodser er derfor af super kvalitet med stemplet M, som er den højeste gradering hos Tom Eltang. Alle piberne er lavet af bruyere, som er en lyngart og det materiale, næsten alle laver piber af. Her er der så lige tilføjet bambus, buksbom , mammut, horn og 22 karat guld.

Selve æsken har Tom Eltang dog fået kompetent forstærkning til at fabrikere. Den er nemlig lavet af møbeldesigneren Ask Emil Skovgaard, der har brugt valnøddetræ og ædelt håndværk til at forene materialerne til et mesterværk, der er værdigt til at huse en samling af verdens bedste piber.

Dansk pibesæt koster på den gode side af 1 million kroner

Foto: Lars Kiel


Se andre seje sager om: , , , ,