Har du et ønske om mere lys i din baghave, fordi dine træer skygger, eller måske trænger dit træ til en hånd i forhold til dets æstetik, så kan du få dit træ beskåret. Men der er forskellige muligheder for, hvordan du kan gør det. Her guider vi dig til de bedste valg.

De træer, som står i midtbyen, i parker langs veje eller måske i din baghave, er oftest nødvendige at vedligeholde. Det kan gøres ved beskæring af træer, eller måske kan fældning af træer endda være nødvendigt. Men hvilket udstyr skal du vælge?

Et af de ældste firmaer, som beskæftiger sig med træfældning, er Henrik Ravn Træpleje, og virksomheden er fortaler for mindre batteridrevne motorsave, når man skal klatre i træer og lave træbeskæring. Firmaet hjælper med beskæring af træer i blandt andet København, Taastrup og Roskilde. Læs mere på hjemmesiden

Motorsave med batteri har vundet mere ind

Motorsave, der er på batteri, har gennemgået en stor udvikling de senere år og er blevet så gode og solide, at de er et godt alternativ købe til en mere traditionel model med ledning.

Såkaldte akku-save er både handy, meget lydløse men stærke til at save træ. Dog er der vidt forskellige prisklasser på dem. Det kommer an op ladetid, kædens struktur og lignende.

Hvad skal du vælge?

Generelt ses der en udvikling inden for maskiner til haven, som har mere saft og kraft og langtidsholdige batterier. Det gælder også for kædesave. Selvom man er nået langt i forhold til det, så er de ikke helt så stærke som benzindrevne save eller dem med elektricitet. Fordelene ved de batteridrevne er, at de er mere lydløse, og ledningen ikke er i vejen.

Nogle af de batteridrevne motorsave kan fås i samlesæt, hvor man kan vælge sværdlængde, batteristørrelse og opladningstype herunder normal eller hurtig. Der findes også nogle, hvor batteriet kan deles med andre akku-havemaskiner, hvilket er smart, hvis du benytter flere typer.

Hvis du skal beskære grene af et træ og klatre med motorsaven, anbefales det, at du vælger en mindre og batteridreven motorsav. Hvis den har en ledning og er tung, kan det være ganske risikabelt at bruge denne type. Skal du fælde et enormt træ, så skal du måske overveje en større motorsav. Det handler altså om, hvad formålet er med dit træ eller dine træer.