Af Peter Frøkjær / Foto: Mandesager.dk

Husker du at bruge tandtråd? Der skal jeg da være ærlig og sige, at det gør jeg ikke. Intentionen er der, men i praksis bliver det bare ikke gjort.

Derfor var jeg også ret spændt på at prøve den nye Flosser Pro, som rengør både bisser og tandkød ved hjælp af vand. Ja, det er i princippet en højtryksspuler til munden, og den nye teknologi har fået folk helt op at ringe, for brugerne er vilde med den smarte tandrenser.

Men virker den så?

Det skal jeg da lige love for. Jeg har brugt den et stykke tid, og den holder virkelig, hvad den lover. Det dykker jeg dybere ned i her i artiklen, og først får du lige en video med det forkromede overblik.

SE MERE HOS FLOSSER

Den er nem at bruge

Okay, lad os først lige få det praktiske af vejen. Første gang du får en Flosser Pro i hånden, skal du lige vænne dig til at bruge den. Det er en ordentlig krabat, og det skyldes ikke mindst den massive vandtank med plads til 310 milliliter.

Det gør så til gengæld, at du kan klare hele munden på en enkelt optankning, og når du først er i gang, går det lynhurtigt med at ordne tænderne. Det tager faktisk kun et halvt minut fra start til slut. Du sætter den bare ind mellem tænderne, hvor den så fjerner madrester og plak, og så er det ellers bare med at tage det hele fra en ende af.

Her er det så vigtigt, at du gør det før tandbørstningen og ikke efter, som du normalt vil gøre med tandtråd.

Men det er virkelig nemt at få indkorporeret i rutinerne. Allerede efter et par dage føltes det helt naturligt at bruge Flosser Pro både morgen og aften, og den står jo bare på vasken ved siden af tandbørsten, så den er altid klar til brug. Ja, det har jeg forsøgt med tandtråden, men jeg fik det alligevel aldrig brugt.

Den her tandrenser bruger jeg konsekvent hver gang i forbindelse med tandbørstningen, og fordi det er så nemt at give tænderne en omgang, bruger jeg den også ofte lige efter aftensmaden til at få fjernet et stykke kød eller anden madrest, som har det med at sætte sig fast det præcis samme sted.

Jeg skal da ærligt indrømme, at jeg havde en vis skepsis i starten, men Flosser Pro imponerer virkelig med sin brugervenlighed, og derfor får jeg den også brugt. Det er vel alfa og omega med tandhygiejne.

Men hvad så med effektiviteten? Det ser vi på i næste afsnit.

SE MERE HOS FLOSSER

Flosser

Den er effektiv

Ja, kort og godt. Den er vildt effektiv.

Kliniske studier har vist, at Flosser Pro er 29% mere effektiv til at fjerne madrester, plak og misfarvninger end tandtråd. Og den klarer desuden hele munden – inklusiv de irriterende steder, som er svære at nå – uden at irritere tandkødet eller endda få det til at bløde. Ja, det sker jo, når man ikke bruger tandtråd så ofte.

Og det kan jeg skrive under på. Da jeg brugte den første gang, var der lidt blødning og isninger i tænderne. Det stoppede så allerede efter et par gange, og jeg fandt da også hurtigt ud af, at det hjalp gevaldigt på isningerne, da jeg brugte lunkent vand i stedet for det kolde.

Nu er det jo svært at sætte procenter på den oplevede effektivitet, men i praksis kan jeg i hvert fald mærke, at der ikke er noget mellem tænderne. Jeg har også prøvet at bruge tandtråd efter en omgang med Flosser Pro, og der var ikke noget at komme efter. Tandtråden fandt i hvert fald ikke efterladte rester.

Jeg er virkelig imponeret over, hvor let den er at bruge og hvor godt den virker. Det betyder også, at jeg rent faktisk får den brugt – hvilket jeg jo ikke ligefrem kunne sige om tandtråden.

Det er lidt det samme, som da jeg skiftede fra en almindelig tandbørste til en elektrisk en af slagsen. Der undrede jeg mig over, hvorfor jeg ikke havde gjort det noget før. På samme måde har Flosser Pro fuldstændigt overtaget fra tandtråden, og jeg går aldrig tilbage til at fyre tråd op mellem tænderne.

Nu skal der spules.

SE MERE HOS FLOSSER

Flosser Pro er fremtidens tandtråd

Alle er vilde med den

Okay, alle dem, som har prøvet Flosser Pro i hvert fald.

Jeg er en af dem, og jeg er virkelig glad for, at den er kommet ind i min daglige rutine med at rengøre tænderne, og det er jeg slet ikke alene om.

Flosser Pro scorer derfor også solide 4,7 ud af 5,0 på Trustpilot med et hav af begejstrede udtalelser. Jeg havde godt set hypen, før jeg selv fik tandrenseren i hånden, så jeg var pænt nysgerrig på at undersøge, om der var noget om snakken. Og for én gangs skyld, viste det sig at holde stik.

Det er nok sådan noget man skal prøve for at tro på det, men du bliver glad for at tage springet.

Skulle du så alligevel finde ud af, at det ikke er noget for dig, så er der 100% tilfredshedsgaranti, hvilket jo reelt set betyder, at du ikke har noget at miste. Undtagen besparelser på tandlægeregningen, selvfølgelig.

SE MERE HOS FLOSSER