Det har længe været praksis, at supercomputere rykkede skakkens stormestre rundt på brættet. Nu er turen kommet til pokerspillerne. Det amerikanske universitet Carnegie Mellon University og Facebook har nemlig udviklet en kunstig intelligens kaldet Pluribus, og den får selv den skarpeste pokerspiller til at ligne en nybegynder. Okay, det er måske at stramme den, men Pluribus er i stand til at udregne og vurdere stort set alle scenarier, og selvom en verdensklasse pokerspiller er hurtig til at udregne odds og strategier, kan han alligevel ikke følge med den kunstige intelligens. Det får du eksempler på i videoen længere nede i artiklen.

Den store forskel på en computer til skak og en computer til poker skyldes de ukendte faktorer. I Texas Hold’en kan man jo ikke se modstandernes kort, mens der også er ukendte kort på bordet. Derfor er der brug for kunstig intelligens til ikke bare at regne på procenterne, men også vurdere mudrede situationer. Det er jo også muligt at bluffe.

Her i videoen ser du Pluribus i aktion.

Og resultaterne taler for dem selv. Efter at have testet Pluribus mod nogle af verdens bedste pokerspillere, har den klaret sig ganske godt:

“If each chip was worth a dollar, Pluribus would have won an average of about $5 per hand and would have made about $1,000/hour playing against five human players. These results are considered a decisive margin of victory by poker professionals,” forklarer Facebook i deres rapport.

Pokerspilleren Michael Gagliano er en af dem, som har krydset klinger med Pluribus, og han siger:

“It was incredibly fascinating getting to play against the poker bot and seeing some of the strategies it chose. There were several plays that humans simply are not making at all, especially relating to its bet sizing.”

Så må vi bare håbe, at de ikke slipper sådan et bæst løs på online-bordene.


Se andre seje sager om: ,