Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Grill er en udstyrssport, hvor det gælder om at gå til kødet med det bedste udstyr. Jeg havde fornøjelsen af at teste Michelin-kokken Heston Blumenthals fremragende Everdure Hub sidste år – du kan læse anmeldelsen her – og det er virkelig den ultimative kulgrill til kul-connaisseurs. Men hvad så, hvis du ikke kan nøjes med at grille, men også vil røge, stege, dampe og bage dine egne pizzaer? Så er der den nye Everdure 4K-grill. Ja, jeg troede ikke, at det kunne blive bedre end Everdure Hub, men nu har jeg testet Everdure 4K, og det er lækkert kul-kram, hvor design, funktioner og generelt bare blær-faktoren går op i en højere enhed.

Herunder får du min anmeldelse af 4K-grillen, men lad os først lige starte med at se manden selv give en rundtur i de snedige funktioner. Heston Blumenthal skærer ind til benet her i videoen.

Et SciFi-agtigt mesterværk

Selve designet på 4K-grillen er egentlig imponerende nok i sig selv, for der er i hvert fald ingen tvivl om, at du er en rigtig grillmand, når dine gæster ser isenkrammet. Det er også helt i tråd med de øvrige grill-produkter i sortimentet hos Everdure By Heston Blumenthal, der er selve legemliggørelsen af en genial mands snørklede og pertentlige sind med et ekstremt blik for selv den mindste detalje. Sådan er det jo med Michelin-kokke. Jeg har rodet rundt med den lidt afdæmpede version i sort grafit, men der er også mulighed for at skrue helt op for blikfanget med modeller i sten, mint, orange eller rød.

Grillen er lavet af helstøbt aluminium og troner 1,15 meter i højden, og inspirationen kommer fra den 4000-årige traditionsrige Kamado-stil – du kender sikkert Big Green Egg. Her er der så lige skruet op for den moderne lir med Bluetooth og en række virkelig smarte funktioner, der gør det ekstremt nemt at benytte den, mens du samtidig får fuld kontrol over madlavningen og dermed kan tage det hele op på det kræsne niveau. Det kigger vi nærmere på i næste afsnit.

Den nye Everdure 4K-grill opfylder alle dine grill-drømme

Hvordan virker den så?

Det korte svar er: ganske fremragende. Det lange svar kommer her:

Jeg har taget mig selv i at tænde op i grillen for kun at lave en enkelt bøf til mig selv, fordi det simpelthen er en ren fornøjelse at bruge den. Selve madlavningen bliver pludselig et mål i sig selv i stedet for bare at bikse noget sammen for at stille sulten. Og det er fedt.

Forkælelsen starter allerede ved optændingen. Du læsser bare trækul i grillen og trykker på flamme-knappen på touchdisplayet på fronten, og så er kullene grå og parate 10 minutter senere. Og ja, trækul er ingen sag, for hvor det på andre grills er svært at styre temperaturen, er det på 4K-grillen en let sag.

Der er seks indbyggede temperatursensorer med to i låget til at måle temperaturen inde i grillen og  fire aftagelige spyd til at holde styr på kernetemperaturen i kødet, mens du også kan bruge den medfølgende holder til at dedikere et af spyddene til at overvåge temperaturen på selve grillristens overflade. I praksis betyder det, at du har fuldstændigt overblik over temperaturen hele vejen igennem, for du kan aflæse den direkte på touchdisplayet og på mobilen via den medfølgende app og Bluetooth, og så får du besked om, hvordan de to luftspjæld skal indstilles for at optimere processen. Ja, der er tal på luftspjældene, så du kan indstille dem præcist, for det her er udstyr, der lader dig kontrollere varmegraderne helt nøjagtigt. Og du behøver ikke engang løfte låget for at tilføre nye trækul, for det klarer du let og elegant via påfyldningsåbningen på siden af grillen.

Jeg er vild med, hvor simpelt det er at bruge 4K-grillen. Og det er i øvrigt uden at gå på kompromis med funktionerne og mulighederne, for det er lige så let at lave en enkelt bøf til mig selv, som det er at lave et festmåltid til familien eller bruge en lørdag på at langtidsstege en hel kylling. Det er ren hygge, og jeg er dybt imponeret over, hvor gennemført det hele er lavet med alt fra materialer til de små ting, der gør livet lidt bedre. Indbygget lys i låget er jo bare lir, og den medfølgende pizzasten til at lave sprøde pizzaer er allerede en favorit hos mine to små drenge derhjemme.

Den nye Everdure 4K-grill opfylder alle dine grill-drømme

Hvem er den til?

Hvis dine grill-eventyr begrænser sig til at smide en række pølser på en engangsgrill et par gange om året, skal du ikke i nærheden af en Everdure 4K-grill. Det er alligevel overkill. Hvis du til gengæld er vild med at grille, eksperimentere med maden og ikke vil nøjes med det almindelige, så er det her et fedt legetøj, der giver dig et kæmpe smil på læberne hver gang sulten melder sig. Egentlig også, når du er mæt. Så kan det selvfølgelig godt være, at lige knap 20.000 kroner for en grill er en heftig investering – det syntes jeg også – men når først du har tændt op i Everdure 4K første gang, får du bare lyst til at gøre det igen og igen og igen…


Se andre seje sager om: , ,