Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis du er til Android, så er der mange lækre mobiler derude, men ingen når den nye Xiaomi 12 Pro til sokkeholderne.

Det kan jeg godt sige, for jeg har testet alt, hvad der kan kravle, krybe og gå i mobilernes vilde verden, og efter at have haft Xiaomis flagskibsmobil mellem hænderne i et stykke tid, så står det bare lysende klart, at det er en fremragende mobil, der virkelig leverer varen på stort set samtlige parametre.

Ja, der er også plads til lidt forbedringer, men det er småting i det store perspektiv.

Her i artiklen får du mine tanker om Android-mobilen, der netop har ramt markedet.

SE MERE HOS XIAOMI

Lækkert design med top-specs

Jeg går ekstremt meget op i hardware. Okay, nogle vil måske sige for meget, men sådan er det nu engang.

Og Xiaomi 12 Pro er virkelig godt bygget.

Den føles faktisk overraskende let, når du først får den i hånden, for de 205 gram er virkelig velafbalancerede, så den ligger trygt og stabilt i labberne. Her er den ekstremt høje byggekvalitet og materialer så også med til virkelig at give en premium-fornemmelse, for der er overhovedet ikke en finger at sætte på noget som helst.

Det spiller bare.

Det får også bare helheden til at virke ekstra solid, så der ikke er pussenusse-fornemmelser. Faktisk er det enorme AMOLED-display på 6,73 tommer beskyttet af Gorilla Glass Invictus, der er det mest robuste på markedet, så det giver gode vibes i forhold til, at mobilen nok skal holde til et par ture på gulvet. Ellers medfølger der et gennemsigtigt cover til at yde ekstra beskyttelse, men jeg er per definition imod at gemme god hardware væk bag et cover.

Og her kan jeg lade være med god ro i maven.

SE MERE HOS XIAOMI

Xiaomi 12 Pro

Så er der det indre, hvor Xiaomi har givet den fuld gas.

Det stilrene ydre skjuler nemlig gevaldigt med hestekræfter, for du får den nyeste Snapdragon 8 Gen 1 processor, der sammen med det tweakede Android-styresystem simpelthen bare brager derudaf. Når du navigerer i menuerne og åbner og lukker apps, er det i hvert fald ikke telefonen, du skal vente på.

Den er pænt snappy.

Det mærker du tydeligt på den absurd lækre skærm. Den er nemlig velsignet med Dolby Vision og HDR10+ med en lysstyrke på helt op til 1.500 nits, der fungerer virkelig godt selv i direkte solskin, mens den også er fantastisk til TV-serier og film på sofaen.

Men den helt store feature er skærmens opdateringsfrekvens. Den er nemlig dynamisk, så der bliver skruet helt op på 120 Hz, når det er nødvendigt, mens den konstant holdes så lav som overhovedet muligt. Det betyder i praksis, at det er en fornøjelse at scrolle gennem en hjemmeside, mens batteriet ikke bliver unødigt drænet. Når først du har prøvet en 120 Hz skærm, så er det svært at gå tilbage til 60 eller 90 Hz, for der er en tydelig forskel.

Og Xiaomi 12 Pro har bare en voldlækker skærm, hvilket jo er det vigtigste i en moderne smartphone.

SE MERE HOS XIAOMI

Xiaomi 12 Pro

Verdensklasse lyd og billeder

På bagsiden spotter du hurtigt det enorme modul med tre kameraer, hvor det ene af objektiverne virkelig er en ordentlig krabat.

Det er med til at lukke mere lys ind, og det er en væsentlig faktor for at tage gode billeder. Især i mørke omgivelser, hvor jeg er ret imponeret over kvaliteten. Så er det klart, at en professionel fotograf sikkert kan finde nogle mangler i billedkvaliteten, men for os ganske almindelige mennesker, er det altså mere end rigeligt.

Det er det også, at du kan skyde video i 8K. Ja, det er lækkert.

Det samme gælder lyden, for det er lykkedes Xiaomi i samarbejde med Harman Kardon at klemme et ganske glimrende lydtryk i mobilen. Faktisk er der hele fire højtalere, som brager igennem med Dolby Atmos, og her er jeg især glad for placeringen af højtalerne, for når du drejer mobilen på siden for at se video, er der ingen fingre i vejen til at blokere lyden. Det har jeg prøvet på flere mobiler, og det kan godt være irriterende.

Der er faktisk ikke noget irriterende over Xiaomi 12 Pro.

Det her er den bedste Android-mobil på markedet lige nu, for du får et voldsomt lækkert design, der oser af kvalitet, mens spec-siden giver dig mere end rigeligt med hestekræfter.

Nå ja, så er der også lige lynhurtig 120 W HyperCharge-opladning, der banker batteriet fra 0-100% på 18 minutter.

Ja, det er vanvittigt, men der er heller ikke sparet på noget i Xiaomi 12 Pro. Det skulle da lige være prisskiltet, for du får virkelig meget for skillingerne.

SE MERE HOS XIAOMI

Xiaomi 12 Pro


Se andre seje sager om: , ,