Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Jeg er tosset med ting, der forener funktionalitet og form. Derfor er jeg også vild med højtaleren Vifa Stockholm 2.0, for den er mindst lige så lækker for øjnene, som den er for ørerne, og så er det bare en ekstra bonus, at den samtidig prikker til mine gadget-tendenser, for den er liret med seje muligheder. Her får du en nærmere gennemgang af den overlækre højtaler, der sørger for sprød musik hver evig eneste dag her på Mandesager-redaktionen.

Vifa Stockholm 2.0 er den lækreste højtaler med multirumslyd

Dansk design og dansk kvalitet

Siden 1933 har Vifa produceret højtalere i Viborg med fokus på godt håndværk og ren lyd, og i 2012 hoppede de med på den trådløse vogn med en ny kollektion, der bygger videre på traditionerne og samtidig er læsset med moderne teknologi.

De er stolte af det skandinaviske design, og derfor har de også navngivet højtalerne efter de nordiske byer. Den mindste højtaler i sortimentet hedder Reykjavik, og så vokser de i størrelse med Helsinki, Oslo, Copenhagen og til sidst Stockholm, som altså er en ordentlig krabat på lige knap 10 kilo, der måler 1010 x 215 x 100 millimeter. Og det er virkelig kram. Med en solid aluminiumsramme dækket af Kvadrat-uld er det ren fryd for øjet, der samtidig ikke bliver forstyrret af store logoer eller andre meningsløse tilføjelser. Det er minimalistisk med skjulte knapper på fronten, og det er lækkert.

Og du skal ikke lade dig narre af, at det ligner en soundbar, for det her er en fritstående højtaler med saft og kraft til at spille en stor fest op. Okay, du kan da sagtens forbinde den til TV’et med optisk kabel, men det primære fokus er på musikken. Vi har da ved et par lejligheder haft volumen helt oppe på maks, og der sørger de 4 x 100 millimeter woofere for at kontoret gynger. Endda uden at forvrænge lyden, for ellers er det jo ikke noget værd. Vifa Stockholm 2.0 er klar og tydelig helt fra den stille og rolige baggrundsmusik og op til trampe-techno.

Vifa Stockholm 2.0 er den lækreste højtaler med multirumslyd

Multirumslyd der spiller maks

Lad mig lige starte med at sige, at Vifa Stockholm 2.0 fortjener en medalje for at være nærmest absurd let at sætte op. Fra du løfter den ud af kassen – der i øvrigt er ret lækker med en stofpose til højtaleren – går der to minutter, og så er den i gang med at spille. Du henter bare Vifa HOME appen – den findes til iOS og Android – og så guider den dig på dit trådløse netværk. Du kan også benytte dig af Bluetooth aptX eller et godt gammeldags kabel.

Her kan du så koble flere højtalere på og nyde multirumslyd. Hvis du endnu ikke er kommet i gang med sådan et setup, så er det bare med at komme i gang, for det er virkelig sådan noget der fungerer hamrende godt i praksis, og med Vifa Stockholm 2.0 og appen er det både let at komme i gang og styre løjerne undervejs. Du tænker nærmest ikke over, at flere højtalere spiller den samme musik, men når først du har prøvet det, er det ret vanedannende.

Vifa Stockholm 2.0 er den lækreste højtaler med multirumslyd

Hvordan spiller den så?

Fremragende. Så kan det godt være, at det ikke er så ofte, den får fuld smadder på volumen, men på samme måde som en Ferrari kan køre over 300 km/t, så er det bare fedt at vide, at kræfterne er der. Klar til kamp, når du får brug for dem. Jeg skal være ærlig at indrømme, at min musiksmag stadig hænger fast i 1990’erne og starten af det nye århundrede, så jeg lytter ret meget til Eurodance, Sash og sådan noget. Og det lyder bare mega godt på Vifa Stockholm 2.0. Det gør alle de nye numre også, som i øvrigt fungerer fedt med Spotify Connect, men jeg vil gerne have en bas, som jeg kan mærke. Og selvom det her er en pokkers elegant højtaler at se på, kan den sagtens trampe igennem.


Se andre seje sager om: , ,