Hvis du ofte bruger et kamera eller har brug for at lagre andre filer, er et SD-kort en nødvendig ting at have. Langt de fleste SD-kort er dog meget forskellige, og derfor kan det være svært at finde ud af, hvilket man skal anskaffe sig. Derfor får du her en guide, så du kan finde det, der passer til dig.

SD, miniSD eller microSD?

Der findes tre forskellige størrelser på SD-kort:

  1. SD-kort
  2. MiniSD
  3. MicroSD

SD-kortet er den oprindelige størrelse, mens miniSD og microSD er mindre modeller. SD-kortet har hidtil været det mest populære kort, og det bruges derfor i mange forskellige kameraer, der både kan optage film og tage billeder. Dog bruges microSD-kortet ofte i telefoner, hvis hukommelse kan udvides med et lagringskort.

Hukommelse

SD-kort kommer i med forskellig mængde hukommelse. Alt afhængig af, hvad du skal bruge kortet til, skal du derfor vælge et kort, der passer. SD-kort fås ofte med 8, 16, 32 eller 64 GB, og jo større filer du skal gemme, jo mere plads skal du bruge. Hvis du eksempelvis optager videoer, som kan være meget store filer, er det en god idé at vælge et kort med så meget hukommelse som muligt. På den måde risikerer du ikke at løbe tør for plads, når du er i gang med at filme. Hvis du derimod tager billeder, afhænger mængden af hukommelse af, hvor ofte du har mulighed for at flytte dine billeder til en computer. Er det ofte, behøver du nok ikke mere end 16 GB.

Hastighed

Ligesom SD-kort fås med forskellig lagringsplads, fås de også med forskellige hastigheder. Disse hastigheder bestemmer, om du kan optage videoer i HD eller Full HD. Kvaliteten af dit arbejde med et kamera afhænger derfor også af hvilket SD-kort, du har. Vil du have et kort i en god kvalitet, kan du låne penge til det.

Se andre seje sager om: