Det kan være frustrerende, hvis man hele tiden oplever afbrydelser, når man streamer, eller hvis internettet ikke kan følge med, når man ser Netflix. Derfor har vi samlet 6 tips til valg af internet ud fra dine behov.

  1. Hastighed 

Du skal først tage stilling til hastigheden. Hvad der er afgørende er antal personer i hustanden, antal enheder der er koblet til internettet samt hvilken kvalitet du ønsker at streame i. Generelt kan det stilles op på følgende måde:

2 Mbit/s er til de mest basale behov, som lidt internetsurfing og nyhedslæsning.

10 Mbit/s giver dig mulighed for at streame video i nogenlunde kvalitet, eller til deling, hvis man ikke streamer.

20 Mbit/s er god til deling af flere enheder på samme tid. Hvis man er flere, der gerne vil streame i høj kvalitet på samme tid, kan forbindelsen dog godt blive udfordret.

50 Mbit/s giver mulighed for deling på flere enheder, og streame i høj kvalitet samtidig.

100+ Mbit/s er en ekstremt hurtig internethastighed ofte forbundet med fibernet. Med denne forbindelse vil du aldrig opleve afbrydelser, uanset hvor mange der er på internettet samtidig.

  1. Upload/Download

En internet forbindelse kommer med en download- og en uploadhastighed. Download er det som du henter ned fra internettet, såsom streaming. Upload er det som du ønsker at uploade til internettet, såsom oplægning af større videoer. Typisk er det downloadhastigheden, der er relevant, når man skal vælge internet.

  1. Garanti

Efterfølgende bør du undersøge, om der er en garanteret minimumshastighed. Det nytter ikke noget at anskaffe sig en 50 M/bit downloadforbindelse, hvis man kun får det halve.

  1. Pris

Det giver sig selv, at prisen er en vigtig faktor, når man skal vælge internet. Før du træffer en endelig beslutning, bør du dog undersøge flere udbydere, så du ved, at du får det bedste internet til den bedste pris.

  1. Fibernet

Det er altid en god ide at undersøge, om man kan få fibernet i sin husstand. Fibernet er hurtigere, mere stabilt og har symmetrisk download- og uploadhastighed. Hvis du har mulighed for at få fibernet, bør du overveje det kraftigt.

  1. Troværdighed

En god egenskab at se efter, når man er på udkig efter nyt internet, er troværdighed hos udbyderen. F.eks. igennem anmeldelser. Hvis udbyderen har kundepriser, kan dette også indikere, at virksomheden lever op til sit ry. Fibia har vundet prisen for Danmarks bedste bredbånd for 6. år i træk.