Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvordan skiller man sig ud på smartphone-markedet? Man laver noget, de andre ikke har. Og det er lige præcis, hvad Sony har formået med deres nye flagskibsmobil Xperia XZ1.

Bevares, det er i sig selv en ret genial smartphone. Skærmen på 5,2 tommer leverer virkelig præcise farver, kameraet med 19 megapixel og F/2.0 blænde skyder stills som en pro og 4K-video i verdensklasse, Android-brugerfladen kører bare flydende og byggekvaliteten er noget af det bedste i mobil-land. Faktisk får du en sublim smartphone for skillingerne.

Sony Xperia XZ1 er mere end bare en smartphone

Men der er X-faktor

Så er vi ved det der med at skille sig ud. På Sonys kontor i Lund i Sverige har et 20 mand stærkt team, blandt andet i samarbejde med Universitetet i Lund, brugt de sidste 5 år på at bakse med algoritmer så indviklede, at almindelige mennesker står helt af. Men resultatet er nemt at forstå. De har nemlig udviklet en 3D Creator, som giver et hav af fede muligheder. Ved hjælp af kameraet scanner du et hoved, en kage eller hvad som helst, og så overtager de komplicerede algoritmer og skaber en nøjagtig 3D-model i 360 grader på mobilen. Herfra kommer mulighederne. Du kan for eksempel bruge 3D-modellen til at scanne dig selv eller dine venner, og så kan I bruge modellerne på Facebook, i beskeder, få dem ud i den virkelige verden via en 3D-printer. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

Sony er de første i verden til at smide denne teknologi ind i deres mobiler, og det er lige præcis sådan en funktion, der gør dem unikke. Prøv lige og tænk. Om ikke særligt mange år sidder vi og tænker på, hvor gammeldags almindelige 2D-billeder egentlig er. På samme måde som hestevogne og kassettebånd.

Tjek iøvrigt lige en af mulighederne i videoen herunder. Mit scannede 3D-hoved sidder fremragende på kroppen af Ryan Gosling i Blade Runner 2049.

 

For mere info om Sony Xperia XZ1 og Sony 3D Creator kan du smutte forbi linket herunder.