Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Når det kommer til gyserfilm, er lyden en stor del af uhyggen, og det bliver bare endnu mere skrækindjagende med Sennheisers nye AMBEO smart Headset, der banker 3D-lyd ind i optagelserne. For at bevise det, har Sennheiser produceret gyser-kortfilmen “Final Stop”, der er skudt udelukkende på en iPhone og forsynet med optaget lyd fra 3D-headsettet, og du kan selv afprøve det ved at se filmen i videoen herunder. Den varer kun 7 minutter, så tag du bare dit headset på, skru godt op for volumen og nyd løjerne. Og læg lige mærke til lyden, for du kan sagtens høre og føle, hvor den kommer fra, når du kombinerer den med billederne. Længere nede i artiklen dykker vi ned i den revolutionerende teknologi.

Nå, så nu har du set filmen. Jeg havde selv fornøjelsen af at være i Prince Charles Cinema i London til premieren på “Final Stop”, hvor vi i salen blev udstyret med headsets, og det var virkelig en fed oplevelse. Kortfilmen er bare tænkt som en showcase for teknologien, så forestil dig lige kæmpe Hollywood-produktioner skudt med 3D-lyd. Det kan kun blive fedt.

Sennheisers nye gyser-kortfilm er optaget med revolutionerende 3D-headset og en iPhone

3D-lyd skåret ind til benet

Sennheiser AMBEO smart Headset er verdens første intuitive, kompakte og mobile headset til binaurale indspilninger. Ørehøjtalerne er forsynet med mikrofoner, som opfanger lydene omkring dig på præcis samme måde som dine ører, og 3D-optagelserne kan afspilles gennem et hvilkent som helst sæt hovedtelefoner og få dig til at føle, at du selv er til stede. Det lyder da meget simpelt, ikke?

Det er altså slet ikke volapyk for audiofile nørder, for det giver faktisk god mening. Man kan jo kalde det for en udvidet form for surround sound, hvor du tydeligt kan høre, hvor lyden kommer fra, og i praksis giver den øgede realisme og indlevelse i lydsporet tilsat levende billeder en følelse af selv at være der.

Sennheisers nye gyser-kortfilm er optaget med revolutionerende 3D-headset og en iPhone

Mere end bare 3D-lyd

Den binaurale teknologi kan betyde en kæmpe revolution for optagelse og afspilning af video, og det er lige præcis, hvad du får i ørerne med det nye AMBEO smart Headset, der indtil videre kun passer til iPhone, men ifølge Sennheiser er lige på trapperne i en udgave til Android.

Men det er ikke bare ultra realistiske optagelser, for headsettet er også fremragende som et ganske almindelig par hovedtelefoner. Jeg har brugt dem i en uges tid efter premieren på “Final Stop”, og de er altså svære at få af hovedet igen. Når jeg hører ganske almindelig musik eller ser film – optaget på den gammeldags måde – på min mobiltelefon, er de fremragende til at holde omverdenen ude med sublim støjreducering, mens du kan vende funktionen helt om og bruge dem til at booste stemmer, så du for eksempel kan høre, hvad dine venner siger, når i befinder jer i et støjende miljø. Ja, gammelfar, det er vi jo nogle, der godt kan have brug for.

Og så er de selvfølgelig udstyret med fremtidens teknologi indenfor 3D-lyd, der giver en ekstra dimension til alle optagelser.

Sennheisers nye gyser-kortfilm er optaget med revolutionerende 3D-headset og en iPhone


Se andre seje sager om: