Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

WiFi har efterhånden sneget sig ind i bunden af Maslows behovspyramide, så det er lige så essentielt som de basale behov mad, vand og ilt. Okay, helt så vigtigt er det alligevel ikke, men vi er trods alt pænt afhængige af at være forbundet.

Og hvis du skal have en lynhurtig og stabil forbindelse, der samtidig er hamrende nem at sætte op og håndtere i det daglige, så er Netgears Orbi-serie af mesh-routere toppen af poppen.

Vi bruger selv et Orbi mesh-netværk her på redaktionen, og det spiller bare.

Nu kan du så få lækkert WiFi 6E med Netgears Orbi 960-serie, og her i artiklen kigger vi nærmere på de mange features, der kilder din forbindelse de helt rigtige steder.

NETGEAR Orbi 960-serie

Ekstremt enkelt – ekstremt hurtigt

Lad os lige starte med det basale.

Netgear Orbi 960-serien er et mesh-netværk, hvor du får en router og separate satellit-enheder. Her kan du nøjes med en enkelt satellit-enhed eller tilføje flere for bedre dækning, og så sørger systemet selv for at optimere forbindelsen. Det er ret smart.

Det er også virkelig enkelt at gå til, for i opsætningen benytter du bare Netgears gratis app på mobilen, og så bliver du holdt i hånden gennem hele forløbet. Når først opsætningen er klaret, kan du læne dig tilbage og nyde den lynhurtige forbindelse, der helt automatisk holder styr på det hele.

Orbi 960-serien benytter sig af den lynhurtige WiFi 6E standard, og derfor kan mesh-netværket levere hastigheder på op til 10,8 Gbit/s, hvilket jo er et rasende tempo. Det betyder altså, at det trådløse netværk ikke er en flaskehals for forbindelsen, og så er der desuden den voldsomme stabilitet.

I forhold til tidligere WiFi-standarder, tilføjer WiFi 6E nemlig et ekstra 6 GHz frekvensbånd i tillæg til 2,4 GHz og 5 GHz, hvilket holder forstyrrelser i forbindelsen på et minimum. Det er ret genialt, hvis du for eksempel bor i et område med mange naboer og dermed mange trådløse netværk lige i nærheden, eller du har en familie med mange enheder forbundet til dit WiFi.

Det løber jo hurtigt op med mobiler, tablets, PC’ere, konsoller, TV og alle de forbundne enheder, som hører med til et moderne Smart Home. Her klarer Orbi 960-serien op til 200 enheder, så du er godt dækket ind.

Ja okay, nu blev det lidt teknisk, men her er det fede netop med Netgears mesh-netværk, at du hverken behøver være tekniknørd eller ekspert for at drage nytte af fordelene.

Al magien for at optimere din forbindelse sker nemlig helt automatisk, og det eneste, du lægger mærke til, er en lynhurtig og stabil forbindelse.

NETGEAR Orbi 960-serie

2 eller 3 enheder

Du skal dog lige tage stilling til, hvor mange enheder, du har brug for i netop dit hjem.

Orbi 960-serien består af en pakke med 2 enheder og en pakke med 3 enheder, og her er det officielt angivet, at 2 enheder klarer hjem på op til 400 kvadratmeter, mens 3 enheder er oppe på 600 kvadratmeter.

Det kan du dog godt tage med et gran salt, for alt er jo relativt, og der er stor forskel på kvadratmeter. Du kan have flere etager, der kan være lange afstande eller dine vægge kan være med til at blokere signalerne. Med pakken med 3 enheder er du helt sikker på dækning af hele dit hus.

Du kan også opgradere sikkerheden, for med Netgears dedikerede Armor software bliver al indgående og udgående trafik monitoreret og sikret mod virus og datatyveri. Ja, i disse dage er vi altså nødt til at beskytte os selv mod digitale røvere, og her får du et ekstra lag beskyttelse.

Når du lægger det hele sammen, så er Netgears Orbi 960-serie en gedigen fremtidsinvestering i dit hjemmenetværk.

Nej, det er ikke fremtidssikret – og enhver der nogensinde påstår det om et elektronikprodukt er pænt meget på afveje – men det er med til at sikre, at du slipper for at tænke på forbedringer af din WiFi i meget lang tid.

Det er lynhurtigt og mega stabilt. Og så er det for alle, der bare gerne vil have lækkert WiFi.

Netgears WiFi mesh-systemer giver dig optimal, trådløs netværks dækning i hjemmet og du kan altid tjekke de nyeste tilføjelser til Orbi-serien LIGE HER.

NETGEAR Orbi 960-serie