Huawei har stillet et test-eksemplar af MatePad Pro til rådighed.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Den spritnye Huawei MatePad Pro tablet er officielt kommet på markedet i Danmark i dag, men jeg har haft muligheden for at teste den i en lille uges tid, og det er virkelig et potent kraftværk, som er en fornøjelse at bruge. Både til arbejde, men også til alt det sjov, en tablet nu engang er fremragende til.

Her i artiklen får du mine indtryk af Huawei MatePad Pro, og lad os starte med en video, der skærer ind til benet af de mange funktioner. Der er mange snedigheder at holde styr på.

Lækker kvalitet og markedets mindste ramme

Jeg er ikke så vild med, når en ramme stjæler pladsen fra skærmen, og i den perfekte verden ville det være fedt, hvis der slet ikke var nogen ramme. Derfor er det godt, at Huawei MatePad Pro kun har en ramme på 4,9 millimeter, der sammen med en skærmstørrelse på 10,8 tommer giver et screen-to-body-forhold på hele 90%. Det er det højeste på en tablet nogensinde.

Den smalle ramme er blandt andet muliggjort ved at integrere frontkameraet i skærmen, og i praksis fungerer det meget godt, fordi du faktisk ikke lægger mærke til den lille cirkel. Jeg bruger nærmest aldrig kameraet, så for min skyld kunne de sagtens have udeladt det, men når det nu engang skal være der, synes jeg, det er en god løsning.

Der er tænkt over designet på tabletten, der virkelig er godt bygget og føles solid i hænderne. Bagsiden er belagt med glasfiber, så den ikke glider i hænderne, og med en vægt på 460 gram og en tykkelse på 7,2 millimeter, er den så kompakt, at du overhovedet ikke har noget imod at slæbe den med i tasken.

Jeg synes, designet helt generelt er mega lækkert, for det føles virkelig som et premium produkt, hvor der ikke er gået på kompromis med noget. Og jeg er endda meget hardware-kræsen, men her efter en uges brug har jeg stadig ikke fundet noget, der irriterer mig. Tværtimod, så er skærmen fremragende, og jeg hiver tabletten frem derhjemme, når konen overtager TV’et for at se et eller andet tøset. Så smækker jeg en film eller TV-serie på og lukker mig inde med et par hørebøffer. Og det er næsten en bedre oplevelse end at se på fladskærmen.

Huawei MatePad Pro er en toptunet tablet til arbejde og sjov

Frontkameraet er integreret i skærmen, så rammen kan holdes på et minimum.

Kan man klare sit arbejde på en tablet

Både og, ja og nej. I forbindelse med min test har jeg prøvet at klare en del af mit arbejde på MatePad Pro, og det klarer den faktisk ganske udmærket. Der er fede funktioner, som får den til at smelte sammen med din smartphone, så du for eksempel kan overføre billeder, og du kan hente Microsoft Office i Huawei AppGallery, mens der er et hav af andre apps til produktivitet og selvfølgelig apps som Facebook, Instagram, Messenger, e-Boks og Spotify. Hvis der er en app, du ikke umiddelbart kan finde, kan du få den via MoreApps eller Petal Search inde i AppGallery eller tilføre et bogmærke fra browseren. Det er ret nemt.

Det betyder, at du sagtens kan klare mails og lettere arbejdsmæssige opgaver, og med det tilhørende tastatur, som i øvrigt er virkelig godt, kører det ganske glimrende, når du er på farten og ikke vil slæbe en laptop med. Du slipper heller ikke tør for kræfter, når du multitasker på nettet eller snupper et hurtigt spil, for menuerne er snappy, og jeg har på intet tidspunkt følt, at jeg pressede processoren for hårdt. Så hvis dit arbejde ikke involverer tunge processor med behov for meget regnekraft, kan du sagtens erstatte din laptop med en MatePad Pro. Især, hvis du forbinder den til en større skærm og slår PC Mode til, for så er følelsen den samme, som at have en bærbar computer.

Det er også ret smart, at der er trådløs opladning og omvendt trådløs opladning, så du kan bruge tabletten til at oplade din mobiltelefon. Hvis din mobil selvfølgelig har trådløs opladning, men ellers må du komme ind i kampen.

Til gengæld er der hele workflowet, som hører med en tablet. Jeg er nok en gammeldags type, der helst vil arbejde på en laptop med stor skærm, og jeg hader for eksempel at besvare mails på min telefon. Derfor vil jeg også helst arbejde på en bærbar computer forbundet til et kæmpe display – lige nu er det en 49 tommer ultra bred skærm – og jeg kan til nød sætte mig derhjemme med den bærbare i skødet.

Jeg kommer altså ikke til at arbejde på en tablet, men det er jo ikke Huawei MatePad Pro’s skyld. Til gengæld gør den det skide godt til fis og ballade, så jeg ser den mere som et fedt redskab til at slappe af. Derfor har jeg heller ikke vist ungerne, at den har en app kaldet Kids Corner, hvor de kan bruge den medfølgende M-Pencil til at tegne og redigere sjove billeder. Ellers får jeg den jo aldrig tilbage.

Huawei MatePad Pro er en toptunet tablet til arbejde og sjov


Se andre seje sager om: ,