Denne artikel er lavet i samarbejde med Huawei, der har stillet en MateBook X Pro til rådighed til test.

Af Peter Frøkjær / Mandesager.dk

Hvis du sværger til Windows og samtidig vil have det bedste af det bedste, så er den spritnye Huawei MateBook X Pro det helt naturlige valg. Jeg har brugt den i et stykke tid, hvor jeg har kaster tunge opgaver efter den i forbindelse med at producere indhold til Mandesager.dk, og det klarer den bare uden bøvl, mens laptoppen ser bragende godt ud undervejs.

Her i artiklen får du mine indtryk af den bærbare computer, men lad os lige starte med en unboxing-video.

Designet oser af kvalitet

Allerede ved udpakningen – i øvrigt er udpakning af ny elektronik en af mine favorit-ting i verden – bliver du lynhurtigt klar over, at det her er en kvalitets-laptop.

Det tynde metal-design er sandblæst og diamantskåret, hvilket bare giver en helstøbt og eksklusiv fornemmelse. Og med en vægt på 1,33 kilo og en tykkelse på 14,6 mm. er det lige præcis sådan en laptop, som du ikke har noget imod at slæbe med i tasken. Tværtimod, så får du et powerhouse i en kompakt udformning.

Jeg går meget op i kvalitet og hvordan et produkt føles når jeg rører ved det, og her er vi helt oppe i topklassen, der sagtens kan måle sig med tilsvarende laptops fra æble-land og nemt overhaler resten af Windows-konkurrenterne.

Huawei MateBook X Pro føles bare som et premium-produkt, og jeg er især vild med den store skærm på 13,9 tommer med 3.000 x 2.000 pixel, der står knivskarpt og desuden er udstyret med minimale rammer. Det er jo helt tosset at spilde pladsen på en ramme i stedet for skærm, og her er pladsen udnyttet optimalt.

Det betyder så, at der ikke er plads til et kamera i skærmen, men det er meget kreativt flyttet ned i keyboardet, hvor du kan åbne det efter behov. En kreativ løsning, der fungerer godt i praksis. Jeg bruger næsten aldrig kameraet, og så slipper jeg for at udstyre det med en af de der anordninger til at blænde det for at beskytte privatlivet.

Der er faktisk også tale om en touchskærm, men nu er jeg en af de der typer, som hader fingeraftryk på skærmen, og derfor bruger jeg ikke funktionen. Men den er der, hvis du har behov for det.

Hvis du lægger det hele sammen, er MateBook X Pro bare suveræn kvalitet til fingerspidserne.

Huaweis lækre laptop er toppen af Windows-poppen

Pop-up-kameraet er snedigt gemt af vejen.

Windows med top-specs

Der er installeret Windows 10 Pro på MateBook X Pro, som fungerer præcis, som du kender det. Huawei har så lige smidt ekstra funktioner oveni hatten for at få den til at lege pænt med mobiler. Jeg kan for eksempel trække filer fra min mobil, Huawei P40 Pro, over på laptoppen uden besværlige omveje, og det er en lækker detalje, som sparer en del tid.

Det er en fornøjelse at surfe rundt i Windows på laptoppen, og det skyldes nok især, at den er udstyret med nogle store overarme.

Jeg bruger topmodellen med 10. generation af Intels Core i7 processor, 16 GB RAM og en SSD på 1 TB, men de har også en lillebror, som koster 1.500 kroner mindre. Her må du så “nøjes” med en Core i5 processor og 512 GB lagerplads, men jeg skal ikke kunne sige, om den så er langsommere. Lagerpladsen er i hvert fald vigtig for mig og retfærdiggør så rigeligt den ekstra investering.

I praksis matcher specifikationerne den lækre indpakning, og for en super-bruger som mig, hvor computeren er mit vigtigste værktøj, kan MateBook X Pro sagtens tilfredsstille mine kræsne præferencer.

Huaweis lækre laptop er toppen af Windows-poppen

Ekstraudstyret følger med

Sådan en lækker laptop skal selvfølgelig krydres med ekstraudstyr, og i forbindelse med lanceringen smider Huawei god lir oveni handlen.

Hvis du bestiller før d. 31. maj får du et sæt Freebuds 3 hovedtelefoner, en ekstra USB-C oplader og en lædertaske med uden beregning, og det har en samlet værdi af 2.199 kroner. Det er da værd at tage med i overvejelserne.

Og hvis du alligevel har besluttet dig for, at Huawei MateBook X Pro er din næste bærbare computer, kan du vel lige så godt nyde lidt frynsegoder.

Huaweis lækre laptop er toppen af Windows-poppen


Se andre seje sager om: ,