Den 48-årige forretningsmand bevæger sig et sted imellem det geniale og det gale, men det kunne da i hvert fald være fedt at snuppe en omgang brainstorming med ham, for han har altid JA-hatten på, og idéer er der masser af. Nu er han så klar med en ny af slagsen, for Elon Musk vil udstyre vores hjerner med en computer. Det er hans firma Neuralink, der ligger inde med teknologien, og i går holdt de et storstilet event, hvor planerne for fremtiden blev fremlagt. Du kan se Neuralinks Livestream her.

Virker allerede på rotter og aber

Planen er at lancere den første chip til menneskehjerner i 2020, og allerede nu har de gennemført forsøg på rotter og aber, der er blevet udstyret med 1.500 elektroder ved hjælp af specielle fleksible tråde på 4 til 6 Micron – 1 enkelt Micron er 1/1.000 millimeter – og på den måde sender den hjernens data videre til en såkaldt Neuralink N1-sensor, der ved hjælp af kunstig intelligens kan finde hoved og hale i det hele.

Til mennesker skal processoren sidde i en øreprotese, og her kan systemet for eksempel hjælpe handicappede til at betjene mobiler og computere. Der er altså stadig et stykke vej, før vi er på Cyborg-stadiet, men vi er da godt på vej.


Se andre seje sager om: